Medverkande artister 2018/2019


Artister 2018-2019

Axel Sondén & Flyttfåglarna


Axel Sondén och två musiker ur folkpop-konstellationen Flyttfåglarna bjuder på musikaliska äventyr. Det blir historier hämtade direkt från göteborgska trottoarer, småländska skogsdungar och västgötska våtmarker. Detta är konserten för dig som vill höra nyskapande visor du inte visste att du behövde höra!

Axel Sondén – sång, gitarr
Emma Engström – piano
Thomas Eriksson – banjo, mandolin

Dinn Dinn Bulo


(6-10 år)
Ingen scen är för stor eller för liten för en saga och en sång! I projektet Musik på biblioteket anpassas Dinn Dinn Bulo till den befintliga scenen. Sångerna och sagorna utgör en stor del av den muntliga traditionen i Västafrika och en sagoberättare är som ett ett levande bibliotek! En saga reser med dem som berättar den. Kom till biblioteket och få en saga att ta med hem!

Tapha Ndiongue – gitarr, sång, slagverk, piano, trumset
Assane Sane – slagverk, kora, sång

Emrik med vänner

Sångaren Emrik Larsson, välkänd från band som Stonefunkers och M-Rock, tar med sig spelkamraterna Johan Johansson – piano och Anders Augustsson – gitarr för att bjuda på svenska och amerikanska klassiker och örhängen. Lite pop, lite jazz och mycket sväng.

Sinatra, Lill Lindfors, Björn Skifs, Afzelius, Cornelis, Burt Bacharach, är några av de artister som låtskrivare Emrik med vänner tolkar.

Fia Forslund


I en solokonsert med det fantastiska instrumentet marimba presenterar Fia ett program där alla nyanser får ta plats, där skörhet och kraftfullhet samsas om berättandet. Här bjuds på stämningsfull musik, folkliga visor, dansanta brasilianska toner och en rysk koral som letar sig in i ditt inre, dit du inte visste att du behövde resa. Konserterna är helt akustiska och tillsammans med marimbans djupa, varma klang och sin röst skapar Fia en musikalisk upplevelse utöver det vanliga!


Gethenian Suite


Hur låter en bok? Gethenian Suite är en musikalisk tolkning av Ursula Le Guins science fictionklassiker Left Hand of Darkness. Bokljud kanske det borde kallas. I anslutning till konserterna har Gethenian Suite gärna samtal om boken och musiken.

Erik Dahl – piano
Anna Cochrane – fiol/viola
Andreas Thurfjell – altsax/baritonsax
Anna Malmström – klarinett/basklarinett


Håkan Lewin


The Storyteller

Två giganter på scenen: Håkan Lewin, altsaxofon, och Tommy Kotter, piano, framför musik- och berättarprogrammet The Storyteller. Programmet består av berättelser och upplevelser under världsturnéer, från Kalifornien i väster till Sibirien i öster via stora delar av Europa och Gaza (Palestina). Dessa berättelser varvas med musikaliska pärlor hämtade ur jazzhistorien.

 

Idajjan & Josajjan

Äventyr & Resfeber (familj/4–8 år)

Äventyr och Resfeber är en varm och engagerande föreställning som bjuder in barnen och deras vuxna att vara delaktiga i sång, ramsor och rörelser. Barnen får en musikalisk upplevelse med flera olika instrument på scen och musik i varierade genrer så som blues, folkmusik och opera. Med humor, magi, allvar och glädje får publiken under 35 minuter bekanta sig med Idajjan och Josajjan och följa med i deras vänskapsäventyr som tar upp frågor som: Hur känns det i kroppen när man är orolig? Vad händer om man blir ovänner? Och hur blir man egentligen modig?

Josefin Lidén – sång, cajon, maraccas
Ida Gillner – sång, gitarr, melodica, saxofon

 

Ingvar Örner

Kärlekens irrvägar

Sånger ur den svenska visskatten från Olle Adolpson till Bo Kaspers, kryddade med dikter av Sveriges bästa poet: Tomas Tidholm!

Med Anders Malmström – gitarr.

 

Johansson och Jonsson Teaterproduktion

Skrönor och skrän:

Folksagor och berättelser från förr. Sång och musik i en burlesk och humoristisk blandning.

 

Kabaré Va' Mé

(Musik, kreativitet och delaktighet, 3–8 år)

I Kabaré Va' Mé är alla välkomna att vara med! Med hjälp av var och ens unika egenskaper och intressen formas kabarén och gränsen mellan artist och publik suddas ut.
Föreställningen innehåller lyssnande konsertmoment, interaktiv delaktighet, sång och dans. Under trettiofem händelserika och fartfyllda minuter delar Anna, Guro och Thomas med sig av sin musikglädje och sina talanger och låter sig i sin tur inspireras av publikens respons och idéer. Publiken får på nära håll uppleva fiol, cello, mandolin och gitarr samt sjunga, dansa och ta del av nyskriven musik, influerad av kabarémusik, visa och folkmusik.

Anna Thorstensson – cello/sång
Guro Kvifte Nesheim – fiol/sång
Thomas Eriksson – mandolin/gitarr/sång

 

Kristall

Strandhugg – en odyssé i kvinnors tonkonst längs hela Sveriges kust

Med fokus på kvinnors tonsättningar och liv tar Kristall med publiken på en resa genom tid och rum, från Norrlandskusten till Västkusten. I ord och ton möter publiken tonsättarnas olika verk och livsöden via brev, citat, historiska fakta, musik och den poesi de har valt att använda sig av i sina kompositioner.

Stjärnenatt – julprogram

Kristall presenterar ett stämningsfullt julprogram med kvinnors texter och tongångar.

Karin Wiberg – Violin
Lisa Fröberg – Sång, piano


Petra Haraldson & Camilla Åström

Karin Boyes diktning i nya, pricksäkra och själfulla musikaliska tolkningar. Konsertföreställningen Jag vill möta livets makter vapenlös innehåller tonsatta dikter, berättelser och brev; texter av och om Karin Boye. Allt med en starkt och djupt klingande, känslig egen ton. Av och med:

Camilla Åström – dragspel och sång samt
Petra Haraldson – piano och sång.


Simone Moreno & Anders von Hofsten

Samba på svenska

Sveriges sambadrottning sjunger svenska klassiker från Cornelis via Peps till Bo Kaspers med brasilianska rytmer och sin helt egna stil. En konsert med tårar, glädje och sväng. EP:n På svenska släpptes i höstas och har fått fint mottagande. 

Simone Moreno – sång, slagverk
Anders von Hofsten – piano, sång
Olle Linder – 8-strängad gitarr, slagverk


Sinikka Thörn & Per Johansson

Mörkertröst

"Om mörker blir allt
och livet ödsligt och kallt
då sjunger jag en sång till dig"

Egna kompositioner med svenska texter om ljus och mörker och allt däremellan.

Sinikka Thörn – sång
Per Johansson – piano