Medverkande artister 2019/2020


Artister 2019–2020

Anna Heikkinen & Längtans KapellAnna Heikkinen & Längtans Kapell

Anna Heikkinen & Längtans Kapell med berättelser och musik ur sin nya musikföreställning Satumaa–Sagolandet. En dotter som söker sina rötter. En pappa som en gång kom hit som krigsbarn. Med finsk tango och smak av äpplen från Karelen.

Clownen Mattis

Med barnens hjälp gör Mattis det ena häpnadsväckande trolleriet efter det andra. En lustfylld föreställning som inramas av sång och musik till ackompanjemang av ukulele och munspel.

 

Hanna Thiel

Hanna Thiel bjuder på en atmosfärisk musikupplevelse. Likt röster ur det förflutna berättar gambans toner om vinterkyla, långa resor, barockens kryddor, delikatesser, soldater och kungligheter, drömmar, stjärnor och julnatten.

Iris

Iris är en duo med den unika sättningen marimba, bouzouki och sång. Duon erbjuder ett musikprogram med tonsättningar av några av de vackraste dikterna de vet.

Maja-Karin Fredriksson

Maja-Karin Fredriksson tolkar poeten Ebba Lindqvist (1908-1995) samt berättar om hennes liv och sin egen relation till lyriken. Hon berättar också om processen att tonsätta en poet.

 

Marco Rios

Hej amigo! Ett interaktivt musikprogram med rörelser, danser, ramsor och latinamerikanska rytmer som gör att det blir lätt för alla att hänga med på allt.

Maria Stoltz

Programmet heter Nya vägar och innehåller dikter av Karin Boye, Ferlin, Löwenhjelm m.fl. Även sånger som Ulla Billquist sjöng.

 

 

Marie Carlsson

Ett musikaliskt porträtt av pianots poet Chopin. Pianisten Marie Carlsson framför de mest välkända och älskade styckena av Chopin samt läser utdrag ur Chopins poetiska brev.

 

MónDuo

En musikalisk resa från Belgien till Katalonien. Improvisation och rytm, traditionella låtar och egna kompositioner. I konserterna blandas traditionell musik med katalanska improviserade melodiska dikter (glosa) och roliga historier.

 

MOR

En scenisk konsert med mycket tankar och filosofi kring det att vara människa – ”vi och de” och hur vi ska kunna närma oss och förstå varandra trots, eller kanske på grund av, våra olikheter.

 

Musikteater Studio Wanselius

Nallarnas Picknick. Stämsång, cello och fiol ramar in denna vackra historia om tre vänner, tre överraskningar och en pil som visar nya vägar till äventyr och vänskap!

 

Måne och sol

Hälsning från Hellsing! Ett program med Hellsings diktkonst, fantasifullt tonsatt av Stefan Forssén. Riktar sig främst till en vuxenpublik.

 

 

Robin och Bengan

Favoriter från föreställningarna Delat är Dubbelt och Du är min tekopp blandas med nya, gyllene fynd. Var det bättre förr eller blir det kanske bättre och bättre dag för dag?

Wahlström/Allard duo

Smakfulla folktoner med närhet och närvaro. En naturnära upplevelse som andas träd, jord och jazz.