More Than a Pair


Utåtriktad vokaljazz, låtar ur The Great American Songbook. Mustig Swing, lite New Orleans, raska tempon, en gnutta Blues, tendenser av Bop. Kan innehålla spår av instrumental jazz!

De möttes en regnig onsdagskväll i november. Pernilla var på ett musikställe i Göteborg med en kompis för att fira att de var klara med sitt sociologikursarbete. Samma kväll spelade Samuel på just det musikstället. Mot slutet av konserten blev det jam, Pernilla kom upp och sjöng en låt. Nu har Samuel och Pernilla två barn, radhus och ett antal spelningar i ryggen.

Pernilla Andersson från de halländska skogarna är en naturbegåvning, hon har sjungit hela sitt liv och det märks. Hennes röst är okonstlad och kan uttrycka värme, glädje, sensualitet, humor, vemod, ja liv i största allmänhet och, kanske viktigast av allt, hon har en fantastisk självklar och oemotståndlig rytmik.
Samuel Olsson, född i Sunne är en välkänd profil i den svenska jazzen. Spelar trumpet i Bohuslän Big Band och var en av frontfigurerna i gruppen Marmaduke. Samuel är en erfaren arrangör och ligger såklart bakom de finurligt genomarbetade arrangemangen för More Than a Pair. Förutom Pernilla och Samuel möter vi I More Than a Pair Samuels bröder Edward Olsson och William Olsson. De tre brödernas samspel är något utöver det vanliga, man kan säga att de spelar som bröder.
Edwards trumspel rymmer i princip hela jazzhistorien, hans fills är delikata och ett trumsolo är ett äventyr.
William spelar här mest tenorsaxofon men kanske får vi höra något mer av de tiotal instrument han trakterar.
Stefan Wingefors, även han uppväxt i Sunne, spelar piano i gruppen. Samuel och Stefan har musicerat ihop mer eller mindre regelbundet i exempelvis Bohuslän Big Band, Sommarteatern på Gunnebo Slott och i tillfälliga jazzkonstellationer.
På kontrabas ser vi Yashuito Mori som under hela 70 talet arbetat som jazz och studiomusiker i Japan. Har spelat med bl.a Anita O´Day, medverkat i Stan Getz Quartet och är som Samuel anställd i Bohuslän Big Band.

Gruppmedlemmar

Pernilla Andersson: sång
Samuel Olsson: trumpet
William Olsson: tenorsax/flöjt
Stefan Wingefors : piano
Yasuhito Mori: kontrabas
Edward Olsson: trummor

Video