Midvintervaka


En världsmusikalisk julbrygd! Kom och låt oss värma oss tillsammans i en sprakande Midvintervaka! Ett kryddstarkt vintersoundtrack som livar upp och skänker ro åt alla ljustörstande och frostbitna vintersjälar!

Sedan 2011 får Midvintervakan natten att vända mot dag. Med saffransdoftande sånger och kanelkryddade låtar kokas en rykande het julbrygd på karibiska, nordiska, grekiska, arabiska och östeuropeiska tongångar. Traditionellt och nyskrivet, internationellt och lokalt, text, musik, sång och dans om ljus som betvingar mörkret!

Sagt om Midvintervka:
"Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om den imponerande musikalitet som genomsyrar allt, om den scennärvaro som utstrålas och om det fullständigt självklara sätt dessa kvinnor lyckas få de olika stilarna att smälta samman, utan skarvar, men med respekt för varje enskild del."

Kaja & Tetra är två fria musikgrupper som funnits några år och som båda har en förkärlek för att låta olika traditioner mötas. Kaja tar i sin ordinarie repertoar avstamp i östeuropeisk folkmusik i sina nya kompositioner men låter musiken få influeras av medlemmarnas olika musikaliska erfarenheter och personliga uttryck. Likaså gör Tetra som delar med sig till varandra av sina sånger av främst grekiskt, haitiskt, nordiskt och arabiskt ursprung. Här har grupperna slagit sig ihop för att göra något alldeles nytt och eget!

2012 släpptes Kaja & Tetras smått unika julskiva, ett kryddigt och kontemplativt vintersoundtrack för ljustörstande, frusna, frostbitna, värmesuktande och stretande vintersjälar!

Gruppmedlemmar

Camilla Åström: dragspel och sång
Livet Nord: fiol och sång
Jenny Kristoffersson: kontrabas
Maria Stellas: sång och slagverk
Ingrid Brännström: sång och slagverk
Sanna Källman: sång, cello och slagverk
Anna Ottertun: sång och slagverk

Video