Midvintervaka


En världsmusikalisk julbrygd för alla ljustörstande, frusna, frostbitna, värmesuktande, stretande decembersjälar!

Grupperna Kaja och Tetra bjuder in till en Midvintervaka som får natten att vända mot dag. Med saffransdoftande sånger och kanelkryddade låtar kokas en rykande het julbrygd på karibiska, nordiska, grekiska, arabiska och östeuropeiska tongångar. Traditionellt och nyskrivet, internationellt och lokalt, text, musik, sång och dans om ljus som betvingar mörkret!

Kaja & Tetra är två fria musikgrupper som funnits några år och som båda har en förkärlek för att låta olika traditioner mötas. Kaja tar i sin ordinarie repertoar avstamp i östeuropeisk folkmusik i sina nya kompositioner men låter musiken få influeras av medlemmarnas olika musikaliska erfarenheter och personliga uttryck. Likaså gör Tetra som delar med sig till varandra av sina sånger av främst grekiskt, haitiskt, nordiskt och arabiskt ursprung. Nu har grupperna slagit sig ihop för att göra något alldeles nytt och eget!

Den 5 november 2012 släpptes Kaja & Tetras smått unika julskiva, ett kryddigt och kontemplativt vintersoundtrack för ljustörstande, frusna, frostbitna, värmesuktande och stretande vintersjälar!

Gruppmedlemmar

Camilla Åström: dragspel och sång
Livet Nord: fiol, altfiol och sång
Jenny Kristoffersson: kontrabas
Maria Stellas: sång och slagverk
Ingrid Brännström: sång och slagverk
Sanna Källman: sång, cello och slagverk
Anna Ottertun: sång och slagverk

Video