Michalis Ilis


Gitarrsolist och kompositör med bred repertoar. Egna arrangemang och kompositioner såväl som traditionella gitarrstycken framförs med briljant ton och teknik.

Michalis Ilis föddes på Cypern där han växte upp i en musikalisk familj med stor kärlek till konst och musikpedagogik. Hans farfar, Pavlos Liasidis, var en välkänd poet på Cypern.

Som sexåring började Michalis i skolkören och därmed påbörjades också en musikalisk livsresa via många olika stilar och instrument.
Efter en lång period av musikalisk utbildning och studier i klassisk gitarr, piano, kontrabas, bysantinsk musik och tonsättarskola i Grekland och England, bestämde han sig för att bli en gitarrsolist och kompositör.

Utmärkande i Michalis spel är förmågan att lyfta fram melodierna på ett smakfullt och känsligt sätt i kombination med teknik och närvaro.

Michalis har en bred repertoar ur klassisk gitarrmusik, allt från kända spanska, italienska, tyska och latinamerikanska kompositörer till grekiska folkliga sånger anpassade för sologitarr. Han har gett många gitarrkonserter i Europa och Kanada.
Denna mångfacetterade musiker har också komponerat ett flertal stycken, han har satt upp orkesterverk, samarbetat med teatrar och varit körledare, samt satt upp det musikaliska dramat ”1821 – The Revolution of Cyprus” med stor orkester, kör och skådespelare.

Gruppmedlemmar

Michalis Ilis: gitarr

Video