Martin Lignell


Moderna visor med enormt sväng och inspiration från bl a Dubliners, Ramel & Vreeswijk. Irländska toner med svenska översättningar om bohuslän är specialité. I portföljen finns också ett antal engelska låtar väl värda att lyssna på.

Martin Lignell är en helgjuten västkusttrubadur som spelar energisk och medryckande musik. Låtarna är egenskrivna och texterna är dramatiska och ofta humoristiska. Inspirationen är hämtad från bl.a. pubsvängig irländsk musik à la The Dubliners, Ramelsk humor, och Vreeswijk- en oemotståndlig kombination. Är du ute efter en energifylld och publikvänlig upplevelse så är det Martin Lignell du vill ha - med eller utan Levande Krabbor!

Martin är också singer/songwriter med ett antal engelska låtar i portföljen. Sångerna är tänkvärda och medryckande.

IRLÄNDSKA PÅ SVENSKA är irländska publikvänliga låtar översatta till svenska av Martin Lignell. Originalsångernas innehåll behålls i översättningarna, med undantaget att de är placerade på svenska västkusten. Detta sceniska program kan kortas och förlängas mellan ca 10-60 minuter.

DRÖMPRINSEN- ELLER SAGAN OM HERR ANDERSSON OCH FRÖKEN KAJSA är originallåtar skrivna och komponerade av Martin Lignell. 15 sånger binds samman och bildar en härlig saga där varje sång är ett kapitel. Programmet pågår i sin fulla längd ca 60-75 minuter, men kan kortas av vid önskemål.

Engelska låtar i singer/songwriter-genren.

VISGRUPPEN LEVANDE KRABBOR är Henrik Bergström på bas, Tomas Edelgård på dragspel, och Martin Lignell på gitarr och sång.

VISGRUPPEN TONFISKARNA är Janne Finnäs på dragspel, Malin Lignell på fiol och Martin Lignell på sång, gitarr, bas, low-whistle.

Gruppmedlemmar

Martin Lignell: gitarr, sång

på trio med Levande Krabbor
Henrik Bergström: bas,
Tomas Edelgård: dragspel

på trio med Tonfiskarna
Martin Lignell: Sång, Gitarr, Bas, Low-Whistle
Janne Finnäs: Dragspel
Malin Lignell: Fiol