Maria Pihl & Per Johansson


"Livet är som ett solblänk"

"Livet är som ett solblänk"
Sånger som når in i hjärtat av Carlos Gardel.
Sångaren, låtskrivaren och skådespelaren Carlos Gardel anses vara tangomusikens första superstjärna och också den som förde in tangon i de finare salongerna. Hans liv var kort, intensivt och mytomspunnet. I ”Livet är som ett solblänk” tolkar Maria och Per hans mest älskade sånger i begåvade översättningar av visförfattaren Claes Pihl.

"Livet, en gång stod jag mitt i livet
I ett ljus jag tog för givet
Solen steg över min dag
Så nära, brände känslorna, så kära
Och så smärtsamma att bära
För mitt hjärtas ömma slag
Sina, nu har kraften börjat sina
Men de minnen som är mina
Bär jag med mig vart jag går
Jag ser dom, och jag gråter för där ler dom
De gamla tider som jag ber om
Ber och ber men aldrig får"

Maria och Per är en sammansvetsad duo som uppträtt på många av landets vis-, jazz – och kyrkoscener. Berättande texter står alltid i centrum, men i genomtänkt musikalisk förpackning och levererade med lika mycket humor som allvar.

Sångerskan Maria Pihl har blivit uppmärksammad för skivorna ”Malvina” där hon tolkar Ola Magnell och ”Nu går vi till fabriken” där hon tonsatt Claes Pihls texter om livet i ett brukssamhälle. Maria har precis medverkat i emigrantprogrammet ”Om jag hade vingar” vid lunchteatern på Göteborgs Stadsteater med Alla Tiders Ensemble (KG Malm, Leonor Palazzo och Bosse Stenholm). Hon är också medlem i Janerik Lundqvist & the relevant people, skånebandet som tolkar Leonard Cohen på svenska.

Pianisten Per Johansson rör sig elegant mellan jazz, afro, gospel, pop och visa. Han är flitigt anlitad som kapellmästare och arrangör, och i sommar spelar han musikalfars med komikern Per Andersson på Gunnebo slott.

Gruppmedlemmar

Maria Pihl: sång
Per Johansson: piano

Musik på biblioteket 2021
"Livet är som ett solblänk"
Sånger som når in i hjärtat av Carlos Gardel.

Video