mamaToT


Smakfull improvisationsmusik med spännande influenser; ibland sakralt, ibland filmiskt och starkt.

Det finns en scen i Monty Pythons film ”Meningen med livet”, där ett semestrande par går på en restaurang där menyn innehåller samtalsämnen i stället för maträtter. Så fungerar ofta kompositionerna i improvisationsmusik, som igångsättare av kommunikation. Som deltagare i samtalet blir det ju, precis som i filmen, förvirrat om deltagarna inte är insatta i eller intresserade av själva samtalsämnet eller ännu värre inte har ett gemensamt språk. Om, å andra sidan, ämnet intresserar och stimulerar kan samtalet ta sig nya vägar och idéer som ingen av deltagarna tidigare haft formuleras. Kompositionerna gör att vi vet vad vi skall prata om men inte vad som kommer att sägas.

mamaToT har framförallt jazz som gemensamt språk, men bandmedlemmarna har spelat mycket rock, blues, folkmusik och till och med konstmusik, vilket hörs i musiken emellanåt. Möjligen kan man också höra att de är födda i varsitt decennium, Tommy på 50-talet, Martina på 60- och Magnus på 80-talet, och därför växt upp i lite olika musikaliska miljöer.

CD:n Centrifigur (2012) finns nu att lyssna till. Det är mamaTots första skivsläpp och den har redan fått fina recensioner.

Gruppmedlemmar

Martina Almgren: trummor
Magnus Bergström: kontrabas
Tommy Olsson: gitarr