Lucas Stark


Visartist med stor bredd. Pricksäkra tolkningar och egna låtar med humor, om än något svart.

Lucas Stark är en flitigt turnerande vissångare och musiker sedan drygt tio år.
Egna tolkningar, en uppskattad scennärvaro och nyskapande arrangemang har gjort honom till en uppskattad akt på visfestivaler och konsertscener i Sverige och övriga Norden.
Han har bland annat gjort turnéer för olika länsmusikorganisationer, landsting, studieförbund, kriminalvården och kulturförvaltningar m.fl. ch gör också återkommande egenproducerade turnéer med en mängd olika program; ensam, med andra artister eller med kompmusiker i olika konstellationer.

Under åren har han spelat för en bred och varierande publik; från barnprogram för de allra minsta, konserter och spelningar för ungdomar och vuxna till spelningar för seniorer. Lucas har belönats med Taubestipendiet, Ulf-Peder Olrog-stipediet, Segerstipendiet, konstnärsnämndens arbetsstipendium och blev 2009 invald som ledamot av den Svenska Visakademien.

Lucas Stark & Bruksorkestern gav 2007 ut det kritikerrosade albumet ”Skillingtryck och andra otidsenligheter” och 2009 kom uppföljaren ”Stolt igenom havets böljor”. Och har genom åren medverkat live i Sveriges Radio P1, P2, P3 och P4 samt Sveriges Television och TV4.

Under sommaren 2010 sjösätts detta nya projekt där Lucas Stark sjunger den svensk-amerikanske protestsångaren, fackföreningsmannen och låtskrivaren Joe Hills sånger i svenska översättningar.
Till sin hjälp har han några av landets mest namnkunniga musiker.

Aktuella program, musiker och grupper finns också på egna hemsidan (se nedan)

Gruppmedlemmar

Lucas Stark: sång, gitarr