Ledig tjänst: kommunikatör 50%


MCV söker kommunikatör 50 %

Vi söker dig som vill utveckla MCV:s kommunikation och jobba med spännande frågor som rör musiklivet i Västra Götaland och Sverige.

Som kommunikatör på MCV kommer du ha många varierande arbetsuppgifter samt ansvara för och ta fram strategier och rutiner som rör organisationens interna och externa kommunikation.

Du kommer huvudsakligen att jobba med organisationens information till befintliga medlemmar och marknadsföring gentemot potentiella nya medlemmar, arrangörer, branschorganisationer och andra samarbetspartners.

Du kommer att jobba mycket självständigt i samarbete med MCV-kontoret och i viss mån styrelse, med utgångspunkt i verksamhet och styrdokument.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Utveckla, samordna och ansvara för MCV:s webbplats och organisationens närvaro i sociala medier. 

Digital marknadsföring av MCV:s medlemmar/projekt och verksamhet i syfte att generera uppdrag till organisationen och dess medlemmar. 

Aktivt arbeta för att marknadsföra MCV i nya kanaler och mot nya målgrupper. 

Producera utskick, text och bild till alla förekommande kommunikationskanaler såsom webb, nyhetsbrev, sociala medier, pressmeddelanden, presentationer, trycksaker och övrigt informationsmaterial. 

Säkerställa att innehåll är producerat med hänsyn till tillgänglighet, sökmotorer och optimerat för delning i sociala medier. Utveckla och underhålla den grafiska profilen. Arbeta med olika typer av marknadsföringsinsatser som events, presentationer, mässor, seminarier och möten i samverkan med Musikcentrum Riks, Syd och Öst.

Vara rådgivande i kommunikationsfrågor samt utveckla strategier och metoder för artister/projekt. Utveckla organisationens styrdokument, digitala strategi och kommunikationsstrategi. 

Identifiera behov, utvärdera insatser och utveckla organisationens kommunikationsarbete. 

Din profil:
Vi söker dig som tidigare arbetat med kommunikation, marknadsföring, kampanjer och varumärkesbyggnad. 

Vi önskar att du har erfarenhet av marknadsföring via sociala medier och webb, det är meriterande om du har arbetat med produktion av både text och layout. 

Vi ser gärna att du har en eftergymnasial utbildning med inriktning mot kommunikation eller marknadsföring eller motsvarande erfarenheter och mycket goda kunskaper i bl a Indesign, Photoshop, Illustrator och Officepaketet.

Du är intresserad av sociala medier och följer med i utvecklingen av trender gällande marknadsföring. Tjänsten kräver att du har lätt att uttrycka dig i tal och skrift i både svenska och engelska. Rollen innefattar mycket skrivande och det är därför viktigt att du har god förmåga att skriva för olika målgrupper och i olika kanaler. Som person är du självgående, strukturerad, kreativ, flexibel och driven och du tycker om att skapa och upprätthålla goda relationer. 

Erfarenheter inom musikbranschen, projektledning, grafisk design och flerspråkig kompetens är meriterande.

Provanställning 50% i 6 månader 16 april 2018-15 oktober 2018

Vi vill ha din ansökan snarast, dock senast ONSDAG 14 MARS

Ansökan sker genom att fylla i digitalt frågeformulär, som du hittar här: https://sv.surveymonkey.com/r/SNXPZ62