Komodo


Komodo är trummor, men inte bara. Gruppen blandar på ett unikt sätt innovativ trumkonst, humor och galenskap.

Komodo är trummor, men inte bara. Gruppen blandar på ett unikt sätt innovativ trumkonst, humor och galenskap.

Resultatet blir burlesk, bombastisk och glädjefylld trumshow. Humoristisk musikteater, genreöverskridande maximalistisk och minimalistisk kabaré och lite dans. Publikkontakt är nyckelingrediensen i Komodos scenframträdanden och inte sällan benämns just detta som ett av gruppens starkaste kort.

Komodo har sedan starten 2001 turnérat över hela Sverige, i Norge, Finland, Belgien, Turkiet, Polen och Ungern. Översvallande applåder, recensioner och hyllningar har följt gruppen genom åren.

Tack vare ett hårt arbete samt gruppens ständiga strävan att utvecklas och bryta ny mark på scenen räknas nu Komodo som en av Sveriges mest spännande underhållare.

Komodo består av rutinerade slagverkare och skådespelare med erfarenheter från många av Sveriges största musik och teaterscener. Utöver Komodo är medlemmarna verksamma som kompositörer, regissörer, studiomusiker, artister och skådespelare runt om i Sverige och världen.

*** PROGRAM ***

--- Kabaré Kalabalik -----------------------------------------------------------------------------------

Kabaré Kalabalik är Komodos stora föreställning för båda barn och vuxna. En humoristisk energisk och sprudlande helaftonsföreställning som gjort succé utomlands och i Sverige. Komodo använder hela sin arsenal av trummor när de tänjer på sina egna fysiska och sceniska gränser i en föreställning där allt kan hända.

Kabaré Kalabalik finns i tre format;
- Tvåaktare på 2h inklusive paus
- Enaktare på 45 minuter
- en enaktare på runt en timme

--- KomodoGalan ----------------------------------------------------------------------------------------

I KomodoGalan korar vi vinnarna i kategorier som 100 m virveltrumma, bästa pojkbandet, årets kastanjettspelare, årets siamesiska tvillingar och många, många fler.

Med på KomodoGalan finns så klart också det som hör en gala till: konfereciererna, husbandet och gästartisterna. Allt i en glittrande och glamourös inramning.

Vi kastar oss mellan en mängd skruvade karaktärer och våra trummor. Humor, flärd och rytmer blandas i en egen mix och ut kommer... KomodoGalan!

Längd: 45min.

--- Trummans Historia ---------------------------------------------------------------------------------

En musikalisk resa från trästocken till bromstrumman.

Låt dig bli förförd av polyrytmiken, de udda taktarterna och framförallt klangerna i trummornas oändliga universum. Perfektionism, ekvilibrism, dynamik och mycket, mycket mer.

I Trummans Historia utforskar Komodo kombinationen av humor och den klassiska slagverksensemblen. Vad får man göra och inte göra i den kammarmusikaliska världen? - Svaret får ni i Trummans Historia.

Längd: ca 1h 20min

--- Komodo Event --------------------------------------------------------------------------------------

Komodo kan även spela valda delar eller nummer ur sina föreställningar, beroende på vad som passar sammanhanget. Skräddarsydda framträdanden med slagverk och teater i centrum. Till privatfesten, företagsjippot eller galor.

Se gärna filmklipp under Bilder/Filmer på Komodos egen hemsida (länk nedan).

Gruppmedlemmar

Komodo är:
Isak Widmark
Peter Lönnqvist
Petri Heikura
Sebastian Ring
Per Svenner

Video