Karin Klingenstierna


Levande sväng, kraft och närvaro. Jazzigt med texter på svenska.

Här möts briljanta musiker i samspel med Karins sång och starka texter. Här ryms intrikata solistiska utflykter men också okomplicerad och effektiv pang-på- beat. Jazz/latin/ pop/rock/ blues blandas , alltid med text och tilltal i fokus,utan att musiken får träda åt sidan.

Karin Klingenstierna har stått på många scener i Sverige och utomlands som artist och programledare, bl a som front i Stella som varit husband i på Spåret. På konsert spelas huvudsakligen material från ”Kom Närmre” (2007) och ”Ännu sjunger stjärnorna”(2013). Lars Moberg, gitarrist och kompositör , från bl a Den Ofattbara Orkestern, After Shaves/Galenskaparnas husband, har skrivit den mesta musiken. Karin har skrivit alla svenska originaltexter och också fått tillstånd att översätta låtar av Burt Bacharach, AC Jobim, Jimmy Webb m fl.

Karin Klingenstierna med band ger också Backroom Concert- en inventering av 70-talets poprepertoar, vald och spelad med kärlek, kreativitet och respekt. Här finns låtar av Blood, Sweat & Tears, Joe Cocker, Gilbert O`Sullivan, Carole King, Elton John, Stevie Wonder, Bonnie Raitt, m fl….

Karin och Lars kan också framträda som duo, det blir en nära konsert med stor musikalitet som passar i de flesta sammanhang.

*************************
Om Kom närmre:

Karin sjunger med äkta känsla, okonstlat och med mycket värme. Rekommenderas!
Jazzkrönika, Sundsvalls Tidning
Och så vackert hon sjunger, Karin. Ibland med ett stänk av vemod som för tankarna till Monica Z, och då och då med ett melodiskt drag som doftar lätt av Steely Dan.
/Björn Stefanson, Värmlands Folkblad

Lars Mobergs musik har klar standardfaktor, detta i förening med Karins känslosamma texter och softa övertygande sångsätt bildar en enhet. Intimiteten blandas med härlig sväng.
/Tore Ljungberg, Göteborgs Posten

Om Ännu sjunger stjärnorna :

I samarbete med en större grupp västkustmusiker har de gjort en skiva som är både lättlyssnad och tilltalande, och på samma gång har en tyngdpunkt i det självupplevda och vardagliga.
/Eva Nikell LIRA

Gruppmedlemmar

Karin Klingenstierna: sång
Lars Moberg: gitarr
Matz Nilsson: bas
Thomas Darelid: piano
Peeter Wiik:gitarr, sång
Per Boqvist: trummor