Kalender


Ny Musik Nu - Levande Musik presenterar Hanna Hartman och Lene Grenager m fl

  • Var: Röda Sten Konsthall, RÖDA STEN 1, 414 51 Göteborg
  • När: 9 september kl. 19:00

Konsertkväll Klangbotten – Hanna Hartman och Lene Grenager i varsin soloakt. De medverkar i det regionala  projektet Klangbotten som Levande Musik tagit initiativ till.Under kvällen får vi också lyssna till några musiker som inspirerats av Klangbotten-idén: Chris Porcarelli och Magnus Haglund framför en ljudessä knuten till den essä om ljud och konst, Lyssnare, som Magnus Haglund skriver och som utkommer på bokförlaget Korpen i samband med projektet. Johan Jutterström och Jennifer Torrence har samarbetat kring stycket Blaha Lujza Tér som uruppförs av Torrence. Elena Wolay kommer att spela skivor i baren som är öppen och där också Isak Eldh/Magnus Haglund underhåller.Dokumentation från projektets fyra platser: Borås och Skövde konstmuseer, Gerlesborgsskolan och Not Quite visas.

http://www.levandemusik.org

Ny Musik Nu

Ny Musik Nu är ett samarbetsprojekt mellan Musikcentrum Väst och tio fria arrangörer* som syftar till att stärka genren Nutida/Experimentell musik samt synliggöra genrens möjligheter och utmaningar genom gemensamt kunskapsutbyte och nätverk.

I Ny Musik Nu kommer totalt 106 konserter att genomföras under projektperioden som sträcker sig mellan 1 juli till 31 december 2016.

* BrÖtz, Bunkerfesten, GAS-festivalen, Kartong Inn, Klubb Entra, Klubb Kom In, Koloni, Levande Musik, Torpåkra Ljudstation, Västerlanda Kultur och media.
Projektet genomförs med medel från Statens Musikverk

http://www.mcv.se/ny-musik-nu/