Kalender


Ny Musik Nu - Koloni presenterar Larkin Grimm, Leonore Boulanger, Anaïs Maviel

  • Var: Oceanen, Stigbergstorget 8, 414 63 Göteborg
  • När: 3 oktober kl. 19:00

Koloni presenterar 
LARKIN GRIMM (New York)
LEONORE BOULANGER (Paris)
ANAÏS MAVIEL (New York)


LARKIN GRIMM (US)
En av Kolonis favoritartister är änligen tillbaka!!! Under åren 2006-2007 gästade hon Koloni 5 gånger på 4 olika lokaler (Berg 211,Pustervik, Hagateatern och Underjorden) och det så fint att ha henne tillbaka så här 9 år senare!

Larkin Grimm är en kompositör, sångerska och multi-instrumentalist som växte upp i ett utopiskt kollektiv i den Amerikanska södern. Omgiven av konstnärer och musiker. Hennes idealism och kamp för ett rättvist och jämlikt samhälle löper som en brinnande röd tråd igenom hennes kraftfulla och vackra musik.

Hennes kommande album “chasing an illusion” är en samling poplåtar som här och var exploderar och utmynnar i fri jazz. Med medlemmar från Sun Ra Arkestra, David Bowie’s producent Tony Visconti medverkande på bas så är förväntningar på albumet höga. Larkin Grimm har dom senaste tio åren gått sin helt egna väg och släppt ett par djupt originella album som tagit henne runt på otaliga turnéer världen runt. En helt kompromisslös artist som de senaste åren också spelat med Patti Smith, Merdith Monk, Owen Pallett (final fantasy) mm. Hon leder också en stor grupp av kvinnliga improvisationsmusiker i New York.En artist man inte bör missa!

Bandcamp: http://larkingrimm.bandcamp.com/track/i-dont-believe
Website: www.larkingrimm.net
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Larkin_Grimm
Livevideo: https://www.youtube.com/watch?v=2W5J9lYK9F8


LEONORE BOULANGER trio (FRA)
Vissa av er kanske minns deras fantastiska spelning i Skate-bowlen på Varholmsgatan 2014, nu är de tillbaka i Göteborg!Den oefterhärmliga och djupt originella franska sångerskan Leonore Boulanger är tillbaka! och även denna gång har hon med två medlemmar från hennes ensemble i Paris hör vi dom skapa en mix av europeisk och orientalisk folkmusik med en stor dos av experimentell improvisation. Lekfullt och virtuost. Mystiskt och magiskt.

http://www.lesaule.fr/leonoreboulanger.htm
https://www.youtube.com/watch?v=gNscjMXcQZs

Anais Maviel (US)
Anaïs Maviel är en röstkonstnärinna, percussionist med en sprudlande kreativ hjärna.En spännande naturkraft som länge varit en centralgestalt på Brooklyn/New York’s experimentella scen. “A force of nature” skrev musiktidningen All about Jazz om henne. Hennes orädda performances har gjort henne till en hett eftertraktad musiker och hon har setts (och hörts) bla i William Parker’s Martin Luther King Project and Plaza Band, Matt Lavelle’s 12 Houses, Dave Ruder’s The Gentleman Rests, Patrick Breiner’s Red Metal, Jen Baker's Polyverse mm mm. Som improvisationsmusiker återvänder hon ofta till sina rötter i Haiti.
För tillfället utvecklar hon sin solo karriär och har nyss gett ut ett album… Denna kväll backar hon upp Larkin Grimm och gör även ett eget set. Två kvinnor som spränger musikaliska gränser på ett spännande och utvecklande sätt.

Bandcamp: https://anaismaviel.bandcamp.com/
livevideo 1 : https://goo.gl/YOq562SoloLivevideo
2: https://www.youtube.com/watch?v=L_BwkvBPH08
music: https://anaismaviel.bandcamp.com/Solo
press release: http://www.anaismaviel.com/h-o-u-l-een.html
Website: http://www.anaismaviel.com/

---------------------------------------------------

facebook.com/koloni.gbg

Ny Musik Nu

Ny Musik Nu är ett samarbetsprojekt mellan Musikcentrum Väst och tio fria arrangörer* som syftar till att stärka genren Nutida/Experimentell musik samt synliggöra genrens möjligheter och utmaningar genom gemensamt kunskapsutbyte och nätverk.

I Ny Musik Nu kommer totalt 106 konserter att genomföras under projektperioden som sträcker sig mellan 1 juli till 31 december 2016.

* BrÖtz, Bunkerfesten, GAS-festivalen, Kartong Inn, Klubb Entra, Klubb Kom In, Koloni, Levande Musik, Torpåkra Ljudstation, Västerlanda Kultur och media.
Projektet genomförs med medel från Statens Musikverk

http://www.mcv.se/ny-musik-nu/