Kalender


Ny Musik Nu - Klubb Kom In presenterar Medi Duo möter Lindah Kallerdahl och The Art of Escapism

  • Var: Viktoriaskolan, Engelbrektsgatan 1, Göteborg
  • När: 14 november kl. 19:00

Medi Duo möter Lindah Kallerdahl

Medi består av Ida Karlsson och Emeli Ek från Malmö. Centralt för deras musik är kombinationen av humor, allvar, samspel, närvaro och lek.

Friformsrörelsejazzen ger en visuell dimension, eftersom de använder sig av rörelser och av rummet de befinner sig i. Allt i deras väg kan bli musik.

Lindha Kallerdahl är en av de viktigaste och mest banbrytande sångerskorna på den svenska jazz- och improvisationsscenen idag, som konstant söker efter ett ärligt och nyfiket uttryck. Hennes unika, känslofyllda och originella musicerande har trampat upp en egen musikalisk stig sedan mitten av 90-talet, vilket kan höras på en rad skivor och i många olika sammanhang som soloartist eller i samarbete med artister världen över.

The Art of Escapism

Röstimprovisatörerna i den här Köpenhamnsbaserade duon är starkt influerade av folkmusik sprungen ur Bulgarisk sång och den svenska och polska folktraditionen. Med hjälp av elektronik och röst utmanar de det traditionella, och använder rummet och tiden för att skapa en intim och unik upplevelse.

Ania Rybacka (POL) – Röst / Elektronik

Lo Ersare (SWE) – Röst / Elektronik

http://klubbkomin.se/

Ny Musik Nu

Ny Musik Nu är ett samarbetsprojekt mellan Musikcentrum Väst och tio fria arrangörer* som syftar till att stärka genren Nutida/Experimentell musik samt synliggöra genrens möjligheter och utmaningar genom gemensamt kunskapsutbyte och nätverk.

I Ny Musik Nu kommer totalt 106 konserter att genomföras under projektperioden som sträcker sig mellan 1 juli till 31 december 2016.

* BrÖtz, Bunkerfesten, GAS-festivalen, Kartong Inn, Klubb Entra, Klubb Kom In, Koloni, Levande Musik, Torpåkra Ljudstation, Västerlanda Kultur och media.
Projektet genomförs med medel från Statens Musikverk

http://www.mcv.se/ny-musik-nu/