Kalender


Ny Musik Nu - Klubb Entra! presenterar Mingo Rajandi/Ebba Westerberg + Sofia Jernberg + Arrias/Stack

  • Var: Nefertiti, Hvitfeldtsplatsen 6, Göteborg
  • När: 1 december kl. 20:00

Mingo Rajandi - kontrabas & Ebba Westerberg - slagverk
Mingo Rajandi är kontrabasist och kompositör, och en av frontfigurerna i det spännande musikerkollektivet Avarus från Tallin, Estland. Under Tallin Music Week i våras började idéen om ett samarbete gro, och nu möts göteborgska slagverkaren Ebba Westerberg och Mingo Rajandi för första gången på en scen i Sverige. Bägges kompositioner och improvisatoriska infall tas till vara och skapar ett unikt uttryck. ”I think this is the beginning of a beautiful friendship”. 

Sofia Jernberg Solo
”Ett nyskapande och kompromisslöst konstnärskap. En orädd musiker som med nyfikenhet och stor aptit på all sorts musik bryter ny mark i området mellan jazz och konstmusik.” Ett citat ur motiveringen från när Sofia Jernberg mottog Kungliga Musikaliska Akademiens stora jazzpris 2008. Vokalist, röstkonstnär, kompositör. Med en tillsynes outtröttlig passion för vad som är möjligt att åstadkomma med sin röst är Sofia Jernberg idag en av de mest spännande vokalister som finns. Detta är en mycket efterlängtad bokning för Klubb Entra och det är med stor glädje som vi presenterar denna akt!  

Arrias/Stackenäs/Fite/Bromander
Johan Arrias - saxofon
David Stackenäs - gitarr
Niklas Fite - gitarr
Vilhelm Bromander - bas

Denna kväll möts fyra säregna röster ur den svenska scenen för improviserad och experimentell musik. Musik där lyssnandet står i centrum, i lika hög grad för dem som spelar, som för åhörarna, kan utlovas. I hur hög grad konserten blir influerad av de yngres, (Niklas Fite och Vilhem Bromander) pågående vistelse i Berlin återstår att se. Berlin med sin tradition av övervägt och minimalistisk estetik, reductionism, har i hög grad influerat Johan Arrias arbete vilket resulterat i flera grupper med musiker just ifrån Berlin. David Stacknäs kan sägas vara ett av de stora namnen inom improvisation och är en av Sveriges internationellt mest kända och beresta improvisatörer. Alla de fyra musikerna  är framstående utforskare av sina instrument och dess ljud. Ljud vilka med varsam hand betraktas som ett självständigt material att viga sin gärning åt. Väl mött!

www.gacmusic.se

Ny Musik Nu

Ny Musik Nu är ett samarbetsprojekt mellan Musikcentrum Väst och tio fria arrangörer* som syftar till att stärka genren Nutida/Experimentell musik samt synliggöra genrens möjligheter och utmaningar genom gemensamt kunskapsutbyte och nätverk.

I Ny Musik Nu kommer totalt 106 konserter att genomföras under projektperioden som sträcker sig mellan 1 juli till 31 december 2016.

* BrÖtz, Bunkerfesten, GAS-festivalen, Kartong Inn, Klubb Entra, Klubb Kom In, Koloni, Levande Musik, Torpåkra Ljudstation, Västerlanda Kultur och media.
Projektet genomförs med medel från Statens Musikverk

http://www.mcv.se/ny-musik-nu/