Kalender


Ny Musik Nu - Klubb Entra! presenterar Linchpin + Anna Högberg Attack

  • Var: Nefertiti, Hvitfeldtsplatsen 6, Göteborg
  • När: 17 november kl. 20:00

Linchpin
Joona Toivanen - piano 
Ebba Westerberg - slagverk


Preparerat piano och slagverk, klanger som gifter sig så det är inte alltid lätt att veta vem som spelar vad. Duon låter som en organisk blandning av toner och rytmer, de skapar orientaliska stämningar, suggestiva rytmer och starka melodier. Joona Toivanen (piano) och Ebba Westerberg (slagverk) bildar tillsammans duon Linchpin, som gör sitt första framträdande ikväll.


&


Anna Högberg Attack
Anna Högberg saxofoner och kompositioner
Elin Larsson saxofoner
Malin Wättring saxofoner
Lisa Ullén piano
Elsa Bergman bas
Anna Lund trummor


Den råa och suggestiva musiken tar avstamp i kompositioner skrivna av Anna Högberg (SRP2s Jazzkatten, årets nykomling 2013, saxofonist i bl.a. Doglife, Pombo, Se & hör och Fire! Orchestra). Sex starka musiker inom jazz och impro knådar fram ett sound som både smeker och river. Uttrycket och friheten är det viktigaste och i kompositionerna får musikerna stor plats att blomma. I februari 2016 släppte bandet sitt debutalbum på OMLOTT records och skivan har redan hyllats i sverige och internationellt

www.gacmusic.se

Ny Musik Nu

Ny Musik Nu är ett samarbetsprojekt mellan Musikcentrum Väst och tio fria arrangörer* som syftar till att stärka genren Nutida/Experimentell musik samt synliggöra genrens möjligheter och utmaningar genom gemensamt kunskapsutbyte och nätverk.

I Ny Musik Nu kommer totalt 106 konserter att genomföras under projektperioden som sträcker sig mellan 1 juli till 31 december 2016.

* BrÖtz, Bunkerfesten, GAS-festivalen, Kartong Inn, Klubb Entra, Klubb Kom In, Koloni, Levande Musik, Torpåkra Ljudstation, Västerlanda Kultur och media.
Projektet genomförs med medel från Statens Musikverk

http://www.mcv.se/ny-musik-nu/