Kalender


Ny Musik Nu - Göteborg Art Sounds presenterar zeitkratzer

  • Var: Högskolan för Scen och Musik, Fågelsången 1, 412 56 Göteborg
  • När: 29 oktober kl. 19:00

Tyska zeitkratzer, under ledning av Reinhold Friedl, är en institution inom den samtida musiken och har tidigare samarbetat med bland andra noisemusikerna Merzbow och Keiji Haino, William Bennet från Whitehouse, Raster-Notongrundaren Carsten Nicolai och jazzmusikerna Terje Rypdal och Elliott Sharp. I Göteborg framför de en av industri- och noisemusikens mest framstående verk – Metal Machine Music – skrivet at Lou Reed (The Velvet Underground) 1975. Att hävda att Metal Machine Music är en milstolpe inom den samtida experimentella musiken är antagligen årets underdrift. Detta är ett unikt tillfället att uppleva Sverigepremiären av verket i sin helhet, i en tolkning som zeitkratzer skapat i tätt samarbete med Lou Reed själv.

http://gas-festival.com/

Ny Musik Nu

Ny Musik Nu är ett samarbetsprojekt mellan Musikcentrum Väst och tio fria arrangörer* som syftar till att stärka genren Nutida/Experimentell musik samt synliggöra genrens möjligheter och utmaningar genom gemensamt kunskapsutbyte och nätverk.

I Ny Musik Nu kommer totalt 106 konserter att genomföras under projektperioden som sträcker sig mellan 1 juli till 31 december 2016.

* BrÖtz, Bunkerfesten, GAS-festivalen, Kartong Inn, Klubb Entra, Klubb Kom In, Koloni, Levande Musik, Torpåkra Ljudstation, Västerlanda Kultur och media.
Projektet genomförs med medel från Statens Musikverk

http://www.mcv.se/ny-musik-nu/