Kalender


Ny Musik Nu - Göteborg Art Sounds presenterar Miles Cooper Seaton

  • Var: Högskolan för Scen och Musik, Fågelsången 1, 412 56 Göteborg
  • När: 28 oktober kl. 10:00

Miles var 2004 med och bildade avantrock-kollektivet Akron/Family och har sedan dess turnerat över stora delar av världen. Han har även tidigare samarbetat med bl a Michael Gira, Keiji Haino och Sun Ra Arkestra. Miles har även hållit workshops inom kreativitet och komposition vid CalArts i Los Angeles och vid Interzona i Verona. Miler är inbjuden till Göteborg Art Sounds 2016 för att ge workshopen All hail the Question: Lateral Approach in the Context of Contemporary Music Making som handlar om att upptäcka och utveckla sin kreativitet.


Workshopen är öppen för alla men det är en maxgräns på 50 personer. Deltagare ska ta med ett instrument som de själva behärskar samt antingen ett kort utdrag av en egen komposition eller verk, eller befintlig inspelad musik som på något sätt talar till dem.

Workshopen har fri entré!

http://gas-festival.com/

Ny Musik Nu

Ny Musik Nu är ett samarbetsprojekt mellan Musikcentrum Väst och tio fria arrangörer* som syftar till att stärka genren Nutida/Experimentell musik samt synliggöra genrens möjligheter och utmaningar genom gemensamt kunskapsutbyte och nätverk.

I Ny Musik Nu kommer totalt 106 konserter att genomföras under projektperioden som sträcker sig mellan 1 juli till 31 december 2016.

* BrÖtz, Bunkerfesten, GAS-festivalen, Kartong Inn, Klubb Entra, Klubb Kom In, Koloni, Levande Musik, Torpåkra Ljudstation, Västerlanda Kultur och media.
Projektet genomförs med medel från Statens Musikverk

http://www.mcv.se/ny-musik-nu/