Kalender


Ny Musik Nu - Göteborg Art Sounds presenterar Jonas Olsson

  • Var: Hagakyrkan, Haga Östergata 30, 411 22 Göteborg
  • När: 22 oktober kl. 14:00

Den svenske pianisten Jonas Olsson har under de senaste åren etablerat sig som en av Skandinaviens mest äventyrliga pianister inom den nutida musiken. Han har hyllats av såväl tonsättare som kritiker för sin vågade repertoar och för sina raffinerade tolkningar av en stor mängd verk.


Till sin debut på Göteborg Art Sounds har han med sig ett program som på alla sätt utvidgar gränserna för instrumentets möjligheter. Johan Svenssons två etyder för piano, som får sitt uruppförande här, är resultatet av ett pågående samarbetsprojekt för att utforska pianots speltekniker. Michelle Agnes Cage-hyllning Mobile för preparerat piano och en mängd olika objekt skapar en unik klangvärld, och i Lisa Streichs Existenser och Alistair Zalduas Contrejours smälter ljuden från pianot samman med elektroniska klanger. Programmet avslutas med en riktig klassiker, Luigi Nonos magiska ...sofferte onde serene... för piano och tape.


Fri entré!

http://gas-festival.com/

Ny Musik Nu

Ny Musik Nu är ett samarbetsprojekt mellan Musikcentrum Väst och tio fria arrangörer* som syftar till att stärka genren Nutida/Experimentell musik samt synliggöra genrens möjligheter och utmaningar genom gemensamt kunskapsutbyte och nätverk.

I Ny Musik Nu kommer totalt 106 konserter att genomföras under projektperioden som sträcker sig mellan 1 juli till 31 december 2016.

* BrÖtz, Bunkerfesten, GAS-festivalen, Kartong Inn, Klubb Entra, Klubb Kom In, Koloni, Levande Musik, Torpåkra Ljudstation, Västerlanda Kultur och media.
Projektet genomförs med medel från Statens Musikverk

http://www.mcv.se/ny-musik-nu/