Kalender


Ny Musik Nu - Göteborg Art Sounds presenterar Göteborgs Symfoniker framför Simon Steen-Andersen

  • Var: Göteborgs Konserthus, Götaplatsen, 412 56 Göteborg
  • När: 27 oktober kl. 19:30

Göteborg Art Sounds fortsätter samarbetet med landets nationalorkester Göteborgs Symfoniker. Torsdag den 27 oktober framför orkestern danske Simon Steen-Andersens verk Piano Concerto som tar sin utgångspunkt i en inspelning av en flygel som släpps från åtta meters höjd. Simon Steen-Andersens Piano Concerto är skriven för piano, sampler, video och orkester. I verket konfronteras den perfekta, klassiska konsertflygeln med en demolerad, nästan ödelagd flygel i ett slags virtuell dubbelkonsert.


Simon Steen-Andersen är kompositör, performanceartist och installationskonstnär. Han är född i Århus men i dag bosatt i Berlin varifrån han har det mesta av Europa som arbetsplats. Han arbetar i spänningsfältet mellan instrumental- och elektronmusik, video och performance, och hans verk har de senaste åren fokuserat på att integrera konkreta element i musiken samtidigt som de fysiska och koreografiska aspekterna av musikutförandet framhävs.

http://gas-festival.com/

Ny Musik Nu

Ny Musik Nu är ett samarbetsprojekt mellan Musikcentrum Väst och tio fria arrangörer* som syftar till att stärka genren Nutida/Experimentell musik samt synliggöra genrens möjligheter och utmaningar genom gemensamt kunskapsutbyte och nätverk.

I Ny Musik Nu kommer totalt 106 konserter att genomföras under projektperioden som sträcker sig mellan 1 juli till 31 december 2016.

* BrÖtz, Bunkerfesten, GAS-festivalen, Kartong Inn, Klubb Entra, Klubb Kom In, Koloni, Levande Musik, Torpåkra Ljudstation, Västerlanda Kultur och media.
Projektet genomförs med medel från Statens Musikverk

http://www.mcv.se/ny-musik-nu/