Kalender


Ny Musik Nu - Göteborg Art Sounds presenterar Don-Qui Five

  • Var: Göteborgs Stadsteater, Götaplatsen 4, 412 56 Göteborg
  • När: 29 oktober kl. 22:30

Don-Qui Five får äran att avsluta Göteborg Art Sounds 2016 på Göteborgs Stadsteater!


Don-Qui Five är jazzgruppen som tänjer på gränserna för hur improvisationsmusik kan och får låta. Musiken bottnar i jazz och progressiv rock men ligger samtidigt tätt intill fri improvisation och världsmusik. Med lika delar blodigt allvar som barnslig energi spränger den hyperenergiska kvintetten upp ett hål i den moderna jazzscenen. Don-Qui Five är bandet som griper tag och inte släpper greppet förrän du genomsvettig och lycklig, tillsammans med de fem musikerna för en kort stund glömmer av att det finns en morgondag.


Line-up vid detta tillfälle: 
Adrian Åsling Sellius - altsax
Pontus Hedström - tenorsax
Henrik Büller - barytonsax
Axel Larsson - trummor
Jonas Nilsson - kontrabas

http://gas-festival.com/

Ny Musik Nu

Ny Musik Nu är ett samarbetsprojekt mellan Musikcentrum Väst och tio fria arrangörer* som syftar till att stärka genren Nutida/Experimentell musik samt synliggöra genrens möjligheter och utmaningar genom gemensamt kunskapsutbyte och nätverk.

I Ny Musik Nu kommer totalt 106 konserter att genomföras under projektperioden som sträcker sig mellan 1 juli till 31 december 2016.

* BrÖtz, Bunkerfesten, GAS-festivalen, Kartong Inn, Klubb Entra, Klubb Kom In, Koloni, Levande Musik, Torpåkra Ljudstation, Västerlanda Kultur och media.
Projektet genomförs med medel från Statens Musikverk

http://www.mcv.se/ny-musik-nu/