Kalender


Mor – releasekonsert [Göteborg]

  • Var: Konstepideminsväg 6, paviljong 8
  • När: 19 januari kl. 18:00

Den orientaliska ensemblen Mor förvaltar ett arv och skapar nytt. Göteborgsbaserade Mor spelar nyskriven orientalisk musik med texter på svenska. De kramar in sina svenska nutidspoem i en arabisk sångstil och kryddar med en hel del instrumental improvisation. De framför sånger som berör och överraskar. Hösten 2018 gav de ut sin självbetitlade låtsamling Mor och är nu tillbaka i den digitala etern med singeln Ghenili Shwaya, vilket betyder Sjung för mig stilla på arabiska.
Sången skrevs av leadsångerskan Anna Ottertun som en hyllning till hennes vän och kollega Talal Ismail (Mosul, Irak), som hon ärvde en stor sångskatt ifrån. Talal ledde gruppen Sumer (1996-2012) som under sin tid tillsammans spred sånger på arabiska runtom i norra Europa och hyllades inte minst av de människor i exil som under lång tid tvingats lämna sina hemländer. I samband med releasen av Ghenili shwaya släpps även musiken från Sumers cd Iraq (2002) digitalt.
På söndag 19/1 kl 18 firas detta i Göteborg på Konstepidemin, Konstepideminsväg 6 (paviljong 8) med en konsert, som förutom singeln Ghenili Shwaya innehåller repertoar från Iraq (på arabiska) samt Mors eget material. Entré 100 kr.