Kalender


MCV på Kulturkalaset 2016 [Göteborg]

  • Var: Bältespännarparken, Kungsportsavenyn, Göteborg.
  • När: 18 augusti kl. 17:00

MCV på Kulturkalaset 2016!

MCVs artister går att uppleva lite varstans på kalasets olika scener.
Torsdag kväll 18 augusti bjuder Musikcentrum Väst tillsammans med Gbg & Co på en helkväll med tango, rufflig blues och flamenco.

Konferencier för kvällen är Benyam Lemma

Sexteto Tangotica

Gk01 20160621124455

Sexteto Tangótica blandar dramatiska tangos, fartfyllda milongor och smäktande valser från den argentinska tangon i repertoaren.
Klassiska tangos från Osvaldo Pugliese till Astor Piazzolla och egna kompositioner. Gruppen är en klassisk tangosextett och har verkat sedan 2004. De har medverkat i föreställningar som Tango Exil och Dansa runt jorden, Svenne!, som båda spelats på Göteborgs Stadsteater. Med sina olika bakgrunder från klassisk musik till jazz är det bara naturligt att de försöker öppna upp Tangon för influenser från dessa musikstilar, dock utan att störa den grundläggande känslan av tango.

Among Lynx

Gk01 20160614125451

Eget, originellt, bluesigt! Among Lynx räds inte att plocka influenser från olika håll och blanda med stök och coolhet.
Ett gäng rockbohemer har äntligen hittat hem. Med djupa rötter i blues och soul experimenterar Among Lynx med rock och American folk där resultatet blir en resa mellan western, urskog och storstadens smutsiga avenyer. Among Lynx rör om i den annars väldigt homogena bluesgrytan.

Robert Robi Svärd

Gk01 20160528120317

Robert "Robi" Svärd är en klassiskt skolad gitarrist, flerfaldigt prisbelönt och efterfrågad som ung talang i Australien där han utbildade sig. När han valde att fördjupa sig i spansk musik i Sevilla blev han snart flitigt anlitad av de bästa, både musiker och dansare. Det är precis som att alla de där ganska så komplicerade rytmerna, de dynamiska uttrycken, de snirkliga fingerspelen – allt det där kommer lätt för honom.

Så när Robert "Robi" Svärd härom året publicerade en inspelning av en egen låt på Facebook var det egentligen ingen slump att den plötsligt fick 12 000 delningar. Det var heller ingen slump att en av flamencons hetaste sångare, Alfredo Tejada Heridia, hörde av sig om att få sjunga med honom. Inte heller att han blev inbjuden att spela in sitt album i en legendarisk studio i Granada tillsammans med gräddan av flamencons musiker, bland annat slagverkaren Miguel “Cheyenne”, som senare bjöd in det svenska musikfenomenet till sin dotters dop.

Det här är historien om en svensk gitarrist, och den börjar precis här.


Fri entré till hela Kulturkalaset

Kulturkalaset på webben