Kalender


Håkan Lewin med Blues and Swing Crew på Brewhouse Ballroom [Göteborg]

  • Var: Brewhouse, Åvägen 24, Göteborg
  • När: 28 april kl. 16:00

Atmosfären från de legendariska dansställena Bal Palais och Strömsborg återuppstår! Liksom Gugge Hedrénius mytomspunna och bluesmättade jazzmusik!

Bara dagar före sin död 2009 anförtrodde Gugge kvällens kapellmästare Håkan Lewin sitt musikaliska arv, i form av arrangemang, samlat i en mapp.
Inspirationen hämtade Hedrénius från New Yorks klubbar och han återskapade känslan som fanns där på Bal Palais och Strömsborg. Där fanns det plats för alla – oavsett om man ville sitta och beställa in mat, hänga i baren eller dansa till den fantastiska musiken som om det inte fanns någon morgondag. Och det är den känslan som nu ska återskapas på Brewhouse Ballroom.

– Ja, men precis. Vi vill ge alla möjlighet att uppleva jazzkulturen från 30-talets New York med allt från musiken, dansen, barmenyn och ett härligt mingel. Sen känns det fantastiskat fint att få hedra och uppmärksamma en sådan legend inom svenskt musikliv som Gugge Hedrénius, nästan på dagen tio år efter det att han gick bort säger Anna Svensdotter Dimle, verksamhetschef och konstnärlig ledare på Brewhouse.

Musiken framförs av åttamannabandet Blues and Swing Crew, anfört av kapellmästare Håkan Lewin (altsaxofon).