Kalender


Flyglar finns dom? - Lars-Erik Norrström [Göteborg]

  • Var: Studio Epidemin, Konstepidemins väg 6, 413 14 GBG
  • När: 14 november kl. 19:30

Lars-Erik Norrström, lite om mig själv...

Föddes och tillbringade min uppväxt i Västmanland med mångåriga studier i klassiskt pianospel under läraren Werner Wolf Glaser. Efter två års studier på musikhögskolan i Göteborg är jag sedan 1978 professionellt verksam som pianist och kompositör och har som solist och medlem av olika grupper framträtt på jazzscener, radioprogram och jazzfestivaler i Sverige, Norden, Europa och Sydafrika.

Som solopianist har jag bl.a. framträtt på Umeå jazzfestival, Stenhammarsalen i Göteborg, Jazzklubben Nefertiti, Kulturhuset i Stockholm, Slottet i Halmstad, m.m.

Man har gett mig omdömen som ”En bländande pianosolist”, ”Norrström är en briljant kompositör”, ”Utan tvekan hör Norrström till våra stora musikprofiler” och ”Lars-Erik Norrström personifierar den kompromisslöse konstnären”.

Konserten kommer att livesändas via streaming på MCV:s hemsida. Mer information kommer inom kort.

 

Om Flyglar finns dom?

Flyglar, finns dom? är ett projekt som drivs av MCV (Musikcentrum väst), i samarbete med ABF och VG-regionen, där vi kartlägger flyglar i Västra Götaland för att de ska komma fram i ljuset och spelas på. Framförallt de flyglar som står något bortglömda. Men också flyglar som är i bruk på ställen där vi kan skapa tillfällen för konserter och genom projektet belysa instrumenten i ett nytt sammanhang.

http://www.mcv.se/flyglar-finns-dom/