Jenny Willén


Sångerska. Låtskrivare. Kompositör.Textförfattare. Konferencier.

JENNY WILLÉN är sångerska, kompositör och textförfattare. Ur hennes meritlista kan hämtas skiftande saker som beställningsverk av vokal musik (barn- dam och blandad kör), musik till Trettondagsafton vid Borås Stadsteater eller sång i soundtracket till Irene Huss-filmen Guldkalven. Under en period kunde man läsa hennes krönikor i Världens gång och i gatutidningen Faktum. Willén har två högskoleexamina i text och musik, hon har erhållit flera stipendier. Bland dem kan nämnas Göteborgs Stads kulturstipendium, Västra Götalandsregionens kulturstipendium och Härrryda kommuns kulturpristagare. Hon har blivit känd och erkänd främst genom jazzgruppen Jenny Willén Kvartett, 1994-2005. Kvartetten släppte två skivor: Påtår (2001) och Nu börjar det roliga (2004). Dessa kan avlyssnas på Spotify för den intresserade.

SAGT OM JENNY
Jenny Willén är alldeles egen i sitt sätt att väva låtar av vardag med ord, melodi, röst. /---/Varje ord och ton känns mycket noga vald och skapar en komplex luftighet. Nästan smärtbefriande i sin tyngdlöshet.
Per Wik Lira nr.1 2004

Det är Jenny Willéns sång jag inte får nog av.[---] Hennes fraseringar, hennes intonation och trygghet i sitt hantverk, låter alla ord och toner leva det liv de har förtjänat.
Kal Ström, Dagensskiva 13/1 2004

PROJEKT
På senare år skriver Jenny Willén mycket för kör och tar beställningar på musik. Som artist hör man henne främst i kyrkor och kulturhus, eller i privata sammanhang som begravningar och fester. Som konferencier arbetar hon på festivaler och liknande. Man kan även finna henne som projektledare inom kulturområdet. Hör av er med frågor! Det mesta kan lösas av den här påhittiga artisten.

VILANDE PROJEKT
my heart beats: slow
nya popsånger för stråkkvartett, piano, gitarr, trummor och sång
¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬
Ett roligt projekt, som kan återuppstå när man minst anar det!
Improvisationsmusiker möter klassiska musiker. Sångerna och mötet mellan de olika musikerna, ger musiken ett särskilt sound, en fin ton. Text, musik och arrangering av Jenny Willén. Jill Johansson, Max Wulfson, Thommy Larsson m.fl. ¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬