Jenny Almsenius


Ångande visblues med Jenny Almsenius

Sångerskan och munspelerskan Jenny Almsenius har turnerat ofta och mycket de senaste åren. Trots att hon fortfarande är okänd för många växer sig hennes namn allt större på vis- och bluesscenerna i både Sverige och Norge. Med sin starka scennärvaro, klara röst och personliga låttexter har Jenny mottagit stående ovationer på bland annat Visfestivalen i Västervik och Göteborgs Kulturkalas och hon lovordas av kritikerna.

Tillsammans med sina musiker bjuder Jenny Almsenius på medryckande konserter som når ut över scenkanten och berör. Konserter fyllda av spelglädje, värme och blues. I hennes egna sånger får vi del av historier om passion såväl som hopplöshet, det ytterst mänskliga.
2011 släpptes debutalbumet ”Sånt som brinner” vilket gav ett år fyllt av spelningar, TV-debut, livekonserter i Sveriges Radio och ett STIM-stipendium.

Jenny Almsenius växte upp i Varberg och har hela sitt liv ägnat sig åt sång, musik och låtskrivande. Hon utbildade sig bland annat hos den legendariske sångpedagogen Torsten Föllinger i Stockholm och på Nordiska Visskolan i Kungälv.

Förutom offentliga konserter spelar Jenny ofta på högstadieskolor och gymnasium.

Gruppmedlemmar

Bandmedllemmar och sättningar varierar. Kan bokas på duo, trio och fullband.

Jenny Almsenius: sång, gitarr, munspel

Martin Abrahamsson: gitarrer
Petter Eriksson: kontrabas

Matti Ollikainen: piano
Mårten Magnefors: trummor

Kan bokas på duo, trio och fullband.

Video