Iris


En regnbåge av musik: Bach, ragtime, folkmusik, poplåtar och mera!

Iris är en spännande duo som ger stämningsfulla konserter. Med sin unika och varierande sättning bjuder de in lyssnaren till en inspirerande musikalisk mötesplats där musik från olika tider och platser möts. I deras dynamiska samspel möter vemodigt allvar lekfulla melodier och sånger om kärlek. Liksom färgerna i en regnbåge tillsammans bildar en helhet väljer Iris noggrant ut låtar som i varm samklang skapar en välkomnande atmosfär – varje konsert blir som en regnbåge av musik.

Konsertprogrammet består av bl.a. folkmusik, poplåtar, barock, ragtime och visor som vi arrangerat för vår sättning. Våra konserter brukar vara 40-60 minuter och självklart är vi anpassningsbara för andra former av upplägg. Vi har spelat ihop som duo sedan 2011 och är vana vid att anpassa oss efter olika önskemål.

Johanna har en kandidatexamen i slagverk och jobbar som frilansande musiker. Marcus arbetar som frilansande multiinstrumentalist och studerar vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg.

Gruppmedlemmar

Johanna Yew Olsson: marimba, sång
Marcus Fenn: bouzouki, munspel, sång

●●● ●●● ●●● ●●● ●●● ●●● ●●● ●●●
MUSIK PÅ BIBLIOTEKET 2019/2020
●●● ●●● ●●● ●●● ●●● ●●● ●●● ●●●

Iris är en duo med den unika sättningen marimba, bouzouki och sång. Duon erbjuder utöver sin ordinarie repertoar ett musikprogram med inslag av tonsättningar av några av de vackraste dikterna de vet. Kombinationen av marimbans varma, drömska klang, bouzoukins lätta, lekande melodiska linjer och Johannas och Marcus mjuka stämsång ger de odödliga dikterna ytterligare en dimension!

Några av tonsättningarna som kan vara med i programmet:

Jag har gått inunder stjärnor – Pär Lagerkvist
Jag längtar till landet som icke är – Edith Södergran
Jag vill möta... – Karin Boye
I den stora sorgens famn – Kenneth Gärdestad
The Alien – Mary L. O'Brien

Video