Henrik Kilhamn


Intensiva och interaktiva konserter med denne konsertpianist som har en bred repertoar.

Henrik Kilhamn är en meriterad och flitigt anlitad konsertpianist med bas i Göteborg. Han har en omfattande repertoar som spänner från Mozart och Beethoven till Ravel och Skrjabin, och är som mest hemma i den romantiska epoken och tonsättare som Chopin och Brahms. Hans konserter präglas av en hög närvaro, intensitet och interaktion med publiken genom presentationer som ramar in musiken och sätter den i ett relevant sammanhang.

Han är också en aktiv kammarmusiker och blev 2017 uttagen till final i tävlingen Ung&Lovande med Duo Cellissimo. Idag är han regelbundet anlitad av större musikinstitutioner, kammarmusikföreningar och kyrkor. Han är en av grundarna och ordförande för Pianosällskapet i Väst, en förening och plattform för unga pianister i Västsverige, och driver sedan 2019 även Youtube-kanalen Sonata Secrets med analyser av pianomusik i videoformat.

Henrik har kandidat- och masterexamen från Högskolan för scen och musik i Göteborg där han studerade för Bernt Wilhelmsson, och har även studerat vid Örebro musikhögskola och Newcastle University. Han har erhållit stipendier från Kungliga musikaliska akademien, Konstnärsnämnden samt stiftelsen John Andersson i Anderslöv.

Soloprogram 2020:
Beethoven 250 år – Pianosonaternas mästare
Pianisten Henrik Kilhamn spelar här två mästerliga pianosonater som sammanfattar Beethovens liv och stora musikgärning. Vi får höra den välkända Pathétique-sonaten från kompositörens tidiga period samt den sista sonaten op. 111 som visar vägen mot romantiken. Båda går i Beethovens favorittonart: det dramatiska c-moll.

Tidigare soloprogram:
Piano i månskenet – musik av Beethoven, Chopin och Debussy (2019)
Pianofantasier – musik av bl a Mozart, Schubert, Chopin och Skrjabin (2018)

Gruppmedlemmar

Henrik Kilhamn: piano