Gethenian Suite


Hur låter en Bok? Gethenian Suite är en tolkning av Ursula Le Guins science fictionklassiker Left Hand of Darkness. En filmisk konsertupplevelse i gränslandet mellan kammarmusik, jazz och rymdpop.

Gethenian Suite är en tolkning av Ursula Le Guins science fictionklassiker Left Hand of Darkness. Det är som en resa in i bokens universum. Stämningsfull musik i gränslandet mellan kammarmusik, jazz och rymdpop.

Erik Dahl är en kompositör som kombinerar olika traditioner till en egen sammansmältning. Starka melodiska inslag förenas med rika klanger, ofta med ett utökat formspråk. Mottagare av Göteborgs Stads Kulturstipendium 2017.

Så här beskriver Erik projektet:

”Utgångspunkten har varit att skriva ett längre sammanhållande verk. Jag har velat använda en utommusikalisk referens och tyckte det var spännande att utgå från en roman. Steget är inte så långt från filmmusik, men det är samtidigt en större frihet. Det är instrumentalmusik så texten är bara antydd. Med musik, kostym, ljus och projektioner vill jag återskapa romanens möte med planeten Gethen och dess androgyna invånare"

Gruppmedlemmar

Erik Dahl: piano
Anna Cochrane: fiol/viola
Anna Malmström: klarinett/basklarinett
Andreas Thurfjell: alt/barytonsaxofon
Tove Brandt: kontrabas
William Soovik: trummor/percussion

Musik på biblioteket 2018-2019

Hur låter en bok? Gethenian Suite är en musikalisk tolkning av Ursula Le Guins science fictionklassiker Left Hand of Darkness. Bokljud kanske det borde kallas. I anslutning till konsert har vi gärna samtal om boken och musiken.

Erik Dahl, piano
Anna Cochrane, fiol/viola
Andreas Thurfjell, altsax/baritonsax
Anna Malmström, klarinett/basklarinett

Utrustningsbehov:
Finns det ett akustiskt piano på plats använder sig gruppen gärna av det. I annat fall tar de med ett elpiano.

Video