Flamenco en Marcha


Flamenco! Dans och musikgrupp med stark scenisk utlevelse, renodlat rivigt sound och ett lika genuint som egensinnigt uttryck.

”Med vår flamenco vill vi drabba andra så som flamencon drabbar oss. I flamenco upplever vi intensitet, heta känslor, sensualism, humor, kraft, nerv, närvaro och starka kontraster. Från ödesmättad stillhet till extatisk festglädje.”

Flamenco En Marcha tilldelades år 2012 Adlerbertska Konststipendium med motiveringen: "Flamenco en marcha är en dans- och musikgrupp med stark scenisk utlevelse, renodlat och rivigt sound och ett lika genuint som egensinnigt uttryck. Det är en av Sveriges mest anlitade flamencogrupper och har gjort en enastående insats för att med temperament och bländande skicklighet förmedla och lära ut denna spanska konstart."

Flamenco En Marcha bildades år 2000 och har sedan dess, genom hundratals spelningar för väldigt varierad publik, svetsats samman artistiskt och musikaliskt och hittat ett gemensamt kraftfullt uttryck.
De har uppträtt på kulturhus, festivaler, teatrar, skolor, hotell, krogar, kyrkor, privata fester, företag, konferenser, klubbar, bröllop, begravningar, invigningar, jubileer, vernissager, museer, föreningsarrangemang, bokmässor, i TV och i radio. Allt från "happenings" till helkvällar. De har sättningar med allt från 3 personer (dans, gitarr, sång) till 7 beroende på arrangemangens storlek.

Medlemmarna i gruppen repeterar och undervisar flamenco på dansskolan och artistkooperativet World Dance Company, på Kulturhuset Oceanen i Göteborg.

De samarbetar ofta med fler artister inom flamenco och andra genres.
De gör olika föreställningar och tematiska program för olika målgrupper sceniska sammanhang.

Gruppmedlemmar

Sättning:

Eva Milich: dans
Sybille Bronder: dans
Magnus Stedman: gitarr
Jesper Åkerberg: sång, gitarr
Raul Doello García: slagverk och dans

Ofta i samarbete med:

Jens Rönn, gitarr
Ellen Pontara, sång
Dyar Jalal, slagverk

Video