Fartyg 6


Ett groove som havererar, ett jazzigt solo som flyter ut i melodiska klanger, en pampig refräng exploderar ut i myllrande ljudmattor.

"Allt Faller". Plötslig tystnad, en oväntad glasklar melodi, ett nytt tempo infinner sig. "Allt faller. Allt faller på plats"
" Allt faller" är titeln på Fartyg 6 första fullängdsalbum som släpps på PACAYA records den 19e april. Redan i debut-EP’n " Den Första" var det tydligt att gruppen har något alldeles unikt att bidra med på musikscenen som recenserades hos bl.a. Orkesterjournalen, SALT PEANUTS samt nominerades till Gyllene Skivan med debuten "Den första" som släpptes 2016 på samma bolag. Fartyg 6 startades 2014 av Matilda Andersson och musiken skrivs av henne och Daniel Gahrton, baserat på texter av Andersson.
Musiken kan beskrivas som contemporary jazz som bygger på starka melodiska kompositioner. Storslagen och lekfull men också eftertänksam. Modern jazz blandas utmanande med pop och influenser från Frank Zappa och holländsk frijazz möter Ligeti. De har hyllats för sitt originella sound och speciella sättning med dubbelt mörkt blås och vidgat uttryck.

En fin recension av Roger Bergner Orkesterjournalen 2016 finns här:
http://orkesterjournalen.com/wordpress/?p=18064

www.instagram.com/fartyg6

Pressmaterial: https://www.dropbox.com/sh/5chyenb53xmchsu/AAD9Tv0JXC0b6L2M7rLNYzYKa?dl=0

Gruppmedlemmar

Matilda Andersson: sång
Daniel Gahrton: barytonsaxofon
Lisa Grotherus: basklarinett
Milton Öhrström: piano
Boel Mogensen: kontrabas
Julia Schabbauer: trummor