Eva Simmons


Välljudande vissångerska med energi - lättsam och naturlig på scenen. Soloprogram eller i duo.

”Du påminner verkligen om Barbro” har jag fått höra när jag sjungit Barbro Hörbergs sånger. Nån gång har man sagt att det är samma klös i mig som i Siw Malmkvist. Det ska vara enkelt att lyssna så att texten kommer till sin rätt. Jag försöker sjunga lika naturligt och tydligt som exempelvis dessa sångerskor gjort - ibland med innerlighet och ibland med pondus och bravur.

HÅLL ALLA DÖRRAR ÖPPNA

Programmet består mest av svenska visor, många relativt okända men även några omtyckta sånger av tex. Barbro Hörberg och Allan Edwall. Det är både musikalisk och innehållsmässig variation; förutom visor finns här fransk passion, lite finskt vemod och några egna visor -
en hälsosam blandning av humor och allvar.

Med på scenen har Eva Simmons sin favoritdragspelare från Lindome, Jan-Olof Persson. De spelar ihop sedan två år och har hunnit göre ett fyrtiotal konserter i kulturhus, träffpunkter, församlingshem, kyrkor och på friluftsscener – ofta för Musik i Halland eller olika arrangörer i Göteborgsområdet. Jannes lyhörda, stilfulla spel skänker nerv och känsla åt såväl visor, chansoner, folkliga polskor som svängig jazz.

Gruppmedlemmar

EVA SIMMONS: sång/gitarr
Eva är en sångerska med tydlig hemvist i visan. Hennes röst, tydliga textande och självklarhet på scenen är hennes signum. På repertoaren finns förutom visor även schlager, jazz och fransk chanson. Hon har ett fint, varierat gitarrspel.

JAN OLOF PERSSON: dragspel /piano/ stämsång
Jan-Olof Persson har mångårig erfarenhet som ackompanjatör och som medlem i orkestrar inom teater, dans, folk, rock, gospel, cabare´ mm. Han är även kompositör.

Video