Ensemble Hans och Greta


Opera på lekfullt sätt! Fartfyllda föreställningar som öppnar dörren till operans magiska värld...(barn 4-9 år)

“-Följ med på våra äventyr!”

Program 1.
Hans och Gretas operaäventyr
är en god första introduktion till operans magiska värld och vänder sig till barn i förskolan samt första och andra klass. Här bjuds på musik ur välkända operor som: Hans och Greta, Madama Butter!y, Troll!öjten och Hoffmans äventyr.
Miniworkshop: I slutet av föreställningen får barnen delta genom att vara med och dansa och sjunga. Hans och Greta lär ut sin egen sång och dans duett: ”Först med foten”.

Speltid: ca 40 min inkl. Workshop
Spelas både på fast scen och uppsökande.

Program 2
Hans och Greta och den Magiska Iskristallen
En fartfylld familjeföreställning som öppnar dörren till Operans Magiska Värld!
Vi får följa figurerna Hans och Greta som hittar en mystisk Iskristall i skogen.
Vilken magi döljer sig i kristallen och Vem är Isdrottningen? Följ med på ett spännande äventyr i operans och den klassiska musikens värld.
Musik av bl a: Mozart, Delibes, Rossini och Vivaldi. Allt är sammanbundet med nyskriven svensk dialog och spännande handling. I slutet av föreställningen får alla vara med, då Hans och Greta lär ut sin roliga Ekorrdans.

Lämplig för barn i åldern 3-9 år.
Speltid ca 45 minuter.

I rollerna:
Greta: Pernilla Ingvarsdotter, sopran
Hans: Margaretha Westerlind, mezzosopran
Isdrottningen: violinist
Skogsmusen: Ha-Young Sul, konsertpianist

Gruppmedlemmar

Margaretha Westerlind: mezzosopran
Pernilla Ingvarsdotter: sopran
Ha-Young Sul Bladner: piano

Margaretha Westerlind - mezzosopran
Sjunger på opera /teaterscener och kyrkor runt om i Sverige och Europa. Hon har gästat scener som; Folkoperan, Göteborgsoperan, Göteborgs Stadsteater, Merano Festspiele och Pergine Festival( Italien), Stadttheater Giessen, Darmstädter Sommerfestspiele (Tyskland) samt många fler.

Pernilla Ingvarsdotter - sopran
Frilansande koloratursopran med hela världen som arbetsfält. Tillsammans med olika musiker gör hon årligen ett 50-tal konserter både i Sverige och utomlands. Hon har bland annat turnérat med Radiokören och Eric Ericsons Kammarkör till Japan, Österrike, Tyskland och USA. Pernilla har också haft hedersuppdraget att framträda för Kungen och Drottningen på Solliden och i Stadshusets Gyllene salen i Stockholm.

Pianisten Ha-Young Sul Bladner har vunnit pris i åtskilliga pianotävlingar; sin första redan vid 7 års ålder. Efter examen vid Det Kgl. Danske Musikkonservatorium
studerade hon i London och Genève för prof. Christopher Elton och Dominique Merlet. Ha-Young har konserterat som pianist och kammarmusiker i Skandinavien, Tyskland, Frankrike, Israel, USA och Sydkorea och framträtt i Sveriges Radio, BBC, Suisse Romande.
Här hittar du hennes soloprogram hos MCV: http://www.mcv.se/ha-young-sul/

Video