Ellen Pontara


Flamenco, egna kompositioner, teater och mycket mer. Mångsidig och expressiv sångerska.

Ellen Pontara frilansar sedan länge som sångerska/flamencosångerska och musiker (piano) i diverse grupper, föreställningar och andra projekt. Hon har under många år bedrivit nära samarbete med flertalet flamencomusiker/dansare i Sverige.
I september 2017 släppte hon sitt första soloalbum som flamencosångerska, Entre dos Mundos, utgivet på skivbolaget Do Music i Uppsala. Skivan innehåller egenkomponerad musik av Ellen tillsammans med gitarristen Erik Steen. Sångtexterna skrivna av Ellen.
Lyssna gärna på bifogad Spotifylänk.

Ellen arbetar även med trion Aire de Vida tillsammans med flamencogitarristen Per Lenner och dansaren Pia Pohjakallio. Trion har trollbundit sin publik med framträdanden på både teatrar, mindre intima scener och privata tillställningar. Trion utgör också husbandet på Sveriges första flamencotablao i Stockholm, FlamencoFredag@Odenplan.

I november 2016 erhöll Ellen ett 2nd Diploma Prize för sin musikdokumentär "Origins - a window towards voices" vid den internationella Film & TV-festivalen The Northern Charachter i Murmansk, Ryssland. Musikdokumentären är ett samarbete med den samiske konstnären och filmaren Roland Pantze.

Ellen Pontara har tidigare medverkat i föreställningar och konserter på bl a Göteborgs Konserthus, Göteborgs Stadsteater, Stockholms stadsteater m fl. Hon har även turnérat i bl a Italien, Frankrike, Holland och Skandinavien.

Under tio års tid bedrev Ellen ett nära samarbete med nycirkusgruppen Zin-Lit utanför Ystad, i egenskap av sångerska, musikskapare och aktris. Efter arbetet med Zin-Lit fortsatte Ellen att samarbeta med luftakrobaten Lynx Jakobsson med vilken hon bl a skapade tvåmansföreställningen Firefly. Firefly spelades i Sverige, Frankrike och på gatuteaterfestivalen Spoffin i Holland 2011. Föreställningen La cavalcade des Reves spelades i Frankrike 2013."

Ellen undervisar i egen regi i individuell sång, flamencosång och läkande sång. Hon medverkar även som sångerska och pedagog på World Dance Company i Göteborg och har haft enskilda elever i flamencosång på musikhögskolan i Göteborg och Stockholm.

Gruppmedlemmar

Ellen Pontara: sång
Tillsammans med olika musiker och konstellationer

Video