Christina Kjellsson


Text och musik som träffar rakt i hjärtat. Sanningar levereras finurligt med humor!

En av de roligaste och mest energiska sångerskor och låtskrivare som kan upplevas! Intelligenta, välfångade, målande beskrivningar och betraktelser, inte sällan med en portion humor som ibland kan sägas vara något svart. Det kan handla om Farmor som hade en grön turban, om att Simma till Finland, om Cirkus. Och "Sommargäster" om alla avlägsna släktingar som vill besöka henne fast de egentligen bara vill gå på Liseberg, och sedan kommer och förfasar sig över vilket liv hon lever.

Hennes visor är för det mesta glada och roliga och någon liten visa är bara vacker och skör, man känner sig lite lättare av Christina Kjellssons låtar...

Christina är också återkommande lärare och föreläsare på musikskolor i Kungälv och Västervik, där hon lärt ett antal årskullar att finslipa sin formuleringskonst. 2008 gav hon ut boken ”Rim Och Reson”. Nu senast aktuell med romanen ”Solknepet”
Hon har gett ut sex skivor: Ordagrant (1994), Långt till Amerika (1995), Mitt i en mening (2000), 39plus (2003) Grannar (2009), Sagt&Gjort (2010) och nu senast Ökensand (2013).

Christina Kjellsson har fått SKAP-stipendium,Olrogstipendiet och Fred Åkerström-stipendiet för personer som ”på ett betydelsefullt sätt arbetat för att bevara, utveckla och/eller skapa svensk visa”.

Kan komma med orkester eller ensam med gitarr.

Gruppmedlemmar

Christina Kjellsson: sång, gitarr

eller med bandet Kjellssons Grannar:
Dan Johansson: bas
Anna Jutnäs: sång
Stefan Bellnäs: pedal steel
Daniel Bothén: trummor
Fredrik Åkerblom: piano
Lars Elf: gitarr