Christer Ågren


Visor, schlager samt en och annan countryballad. Personligt och avspänt.

"... en utomordentlig vissångare från Göteborg med en personlig röst..."
(Lira 3/2011 om Visor i vinden)

Christer Ågren är en rutinerad musikant och visartist som med friskt humör kastar sig mellan nordisk viskonst, hederliga schlagers samt en och annan försvenskad countryballad. Tillsammans med ett fint gitarrspel och ett otvunget mellanprat erbjuder Christer olika föreställningar (se exempel nedan). Han spelar överallt där det finns en lyssnande publik, exempelvis på föreningar, viscaféer och festivaler. Med sin breda repertoar är Christer också ofta anlitad som underhållare på träffpunkter och boenden för seniorer.

ALLA TIDERS VISOR
Perfekt för viscaféet, biblioteket eller föreningsträffen. Här bjuds åhörarna på en musikalisk resa i både tid och rum, via försvenskade countryballader, klassiska nordiska visor och humoristiska funderingar kring livets irrgångar, allt sammanhållet av gedigen sång, fint gitarrspel och kanske ett och annat munspelstut. Till detta kommer en publikkontakt av tredje graden och presentationer fyllda av fakta och anekdoter - likaväl som en ibland välbehövlig glimt i ögat. Njutbart, tänkvärt och underhållande!

DÄR TYSTNADEN GÅR I KULLARNAS GRÄS
Här får publiken möta ett antal av Olle Adolphsons fina melodier till genomarbetat gitarrackompajemang, bli påmind om texternas hjärtevärmande medmänsklighet, liksom Olle Adolphsons poetiska ådra och lågmälda humor. Dessutom varvat med anekdoter och fakta ur hans liv och karriär. Kort sagt; ett program för visälskare – och alla andra.
Aktuell cd: Där tystnaden går i kullarnas gräs (CÅ 113). Lyssna på Spotify! https://play.spotify.com/album/304fkHLMjMf9iaWGI3LOzm?play=true&utm_source=open.spotify.com&utm_medium=open

SJU ENSAMMA KVÄLLAR
Tillsammans med gitarristen, munspelaren och sångaren Örjan Hjorth, bjuds avskalade, akustiska versioner av svenska örhängen från mitten av förra seklet. Såväl de lätt countrydoftande musikaliska tolkningarna som mellanpratet genomsyras av lika delar kärlek och ”glimt i ögat”. En föreställning som alltid fått stor uppskattning!
Aktuell singel: Snart blir det sommar igen/När lyktor tänds på andra sidan bron
Lyssna på Spotify!
https://play.spotify.com/album/2PrmO4gcIU71zcippBdeJE?play=true&utm_source=open.spotify.com&utm_medium=open
Aktuell cd: SCHLAGER II - SJU ENSAMMA KVÄLLAR (YTFR 153)

BITAR AV OWE
En garanterat svängig och ordrik föreställning som presenterar en drös av Owe Thörnqvist-favoriter, från Dagny och Loppan till mera sällan spelade nummer som Jag har inte några pängar eller The long cool song. Medverkande: Keith Deling (sång, gitarr, banjo, concertina & klarinett), Anders Norberg (sång, bas & gitarr) samt Christer Ågren (sång, gitarr & mandolin).
Mer info: http://scenkonstportalen.riksteatern.se/produktion/3027

Gruppmedlemmar

Christer Ågren: sång, gitarr

Video