Castlewoods


Indiefolk med hög intensitet och närvarokänsla.

Det sägs att själen visar sin färg i rösten. Det påståendet blir sant med Castlewoods. Rösterna som smälter samman har blivit bandets signum. På deras nyligen släppta album 'Penguin' har Sofia Mono Assarson och Maja-Karin Fredriksson spelat in i stort sett all sång samtidigt, tillsammans framför en och samma mikrofon. Resultatet ger en genuin, drömsk och lite punkig känsla. Två personers individuella drömmar och röster flätas samman till en varelse i en magisk indiefolkskog där allt är möjligt.
Deras debutalbum “Penguin” släpptes i april 2017 med fina recensioner i bl.a. DN och Lira.

Det var i en stuga i Slottskogskolonin som Castlewoods bildades för snart tre år sedan. Namnet skvallrar om göteborgspatriotism och det är den stora parken mitt i stan som inspirerat både till bandnamn och albumtitel. I Slottskogen finns förutom älgar och sälar även humboldtpingviner. Det är från dessa Castlewoods tagit namnet till sin nya skiva.

Under Castlewoods existens har bandet hunnit turnera i både Sverige, Indien och Tyskland. I bakfickan finns nu 50 spelningar och alltså en helt ny skiva.

Bandet spelar ofta som duo men har grymma musiker med sig live vid större spelningar. Framförallt trummisen Johanna Lannerö som satt en stor prägel på den nya skivan samt står för hjärtslagen live

--------------

SAGT OM CASTLEWOODS

“Uttrycksfull sång som får en att lyssna och beröras.. “

“Indiepop med hög intensitet och närvarokänsla..”

“Musiken går ifrån att vara drömsk och lekfull till mäktig och allvarsam..”

Gruppmedlemmar

Som Duo:
Sofia Mono Assarson: gitarr, sång, flöjt, orgel, polychord, puka mm
Maja Fredriksson: gitarr, sång, orgel, glockenspiel

Som Trio
Med Johanna Lannerö: trummor, slagverk

Video