Blå Byrån


Plingeliplång - Vem sjunger en sång? Och andra föreställningar med sagor, musik och sång för de minsta. (2-4 år, 1,5-3 år)

"Blå Byrån" presenterar här tre föreställningar. Allt utspelar sig på just en Blå Byrå. Med enkla medel; handdockor som agerar, och sånger, ofta välbekanta för de små, trollbinder Blå Byrån sin unga publik. Föreställningarna har kunnat ses på såväl bibliotek som förskolor m.m. och är mycket populära.

** Plingeliplång - Vem sjunger en sång?
Här har Lise-Lotte, Mia och den Blå Byrån utgått från Sagan om Pannkakan, en berättelse om en pannkaka som längtar ut i friheten och ger sig ut för att se sig om i vida världen. På vägen möter hon bl.a. tuppesnuppe, ankavanka och harepare som alla vill sluka pannkakan!

Efter sagan förvandlas byrån till ett högt hus med fyra våningar, åtta fönster och en klocka som barnen kommer fram och plingar på och ut ur huset kommer figurerna fram och sjunger en sång!

Vi spelar också några av våra tidigare föreställningar

**Tittelitut vem kommer ut? (För 2-4 år)
Sagan om Leoparden som tappade en fläck utspelas på den Blå Byrån.
En apa som får nog och en leopard som tappar en älskad fläck. Är den stulen eller har den rymt?

Leoparden ger sig ut på jakt och snart är hela djungeln full av fläckletande djur...men så börjar det att regna.....Efter sagan öppnas dörrarna på byrån och där döljer sig åtta lådor , vilka bor där? Barnen knackar på lådorna och ut kommer djuren och underhåller med sång och musik.

**Hallå! Vem är det som ringer? (För 1,5-3 år)
Nalle har just flyttat in och nu ringer det i Nalles telefon. – Hallå! vem är det som ringer? Byrån blir ett hus med tak och skorsten där Nallens vänner tittar ut och sjunger en sång.

Mia och Lise-Lotte började 2002 och har sedan dess producerat sju föreställningar som alla spelats mycket i Västra Götaland men också utanför regionen.

Gruppmedlemmar

Mia Björklund: berättande och sång
Lise-Lotte Sundberg: gitarr, ukelele, munspel och sång.