Bellaroush


Futurereggae

Bellaroush bildades i Göteborg 2010 och har sedan starten haft en vision om öppenhet, jämlikhet och inflytande. Lusten att spela musik och uttrycka sig konstnärligt har oskiljaktigt hängt samman med viljan att påverka, inspirera, engagera och förändra.

Med baktakt som grund har bandet letat sig fram bland en mängd olika genrer och bejakat de influenser som dess medlemmar haft med sig in i projektet. Det har resulterat i en utforskande samling låtar på ep-skivorna Getting There (2011) och Free (2013). Debutalbumet B E L L A R O U S H (2015) producerades tillsammans med Anders Lagerfors (Pale Honey mfl) och det samarbetet ledde till ett brett men enhetligt, nytt och spännande sound. Två albumspår gästas av Promoe från Looptroop Rockers respektive dancehallartisten Etzia.

”Det här är en alldeles briljant debutplatta, inte bara för oss reggaefrälsta."
LIRA

”Fyra vokalister uppbackade av stämsång, elektroniska loopar, orglar och sub-basar visar att det går att blanda feta baktakter, soft reggae, soul, rap och pop.... Här finns uppkäftig fuck-off-attityd som tillsammans med suggestiva, dreadlocksdoftande mörka och melankoliska undertoner fäster och tar tag.”
GAFFA

Bellaroush har sedan starten släppt tre skivor, gjort två turnéer i Indien och fyra på europeiska kontinenten. Låten Sun Goes Down gästades av Promoe från Looptroop rockers och har nått över 450 000 streams på Spotify. Om fullängdsalbumet skrev tidningen Lira: "Det här är en alldeles briljant debutplatta, inte bara för oss reggaefrälsta." I samband med spelningen på Öland roots 2016 kallades Bellaroush ”Sveriges mest jämställda band”.

Gruppmedlemmar

Annelie Johansson: trummor
Moa Jonsson Länne: sång, keyboards
Magnus Hagström: sång, gitarr
Felix Björklund: keyboard, sång
Ida Kjellberg: bas
Elin Nyberg: Trumpet
Kristine Solli Oppegaard: trombon, sång

Video