Axel Sondén & Flyttfåglarna


Svåremotståndlig Göteborgsk visfolkpop!

Axel Sondén & Flyttfåglarna är unika på många sätt. Deras egenskapade genre – Visfolkpopfusion, har visat sig vara svår att motstå för de flesta. Flyttfåglarna består av nyskapande folkmusiker som har liknats vid ett göteborgskt E-Street Band. Till deras svängande stråkar, trumpinnar och plektrum bjuder nutids-estradören Axel Sondén in publiken på en resa. Resan går via indiska bakgårdar, gryningar över Kalahari och oväntade möten på spårvagnar till bussresor mot Saturnus. Vart resan sedan slutar är det ingen som vet före konserten är över. Det här gängets liveframträdanden gör det svårt att undgå att le brett, känna pulsen gunga och även tänka en och annan värdefull tanke på färden.

Axel Sondén & Flyttfåglarna skapades i Göteborg för fem år sedan. Sedan dess har de spelat på bland annat flera av landets största visfestivaler. De har släppt två skivor och har ingen avsikt att sakta ner på resan mot ny publik och nya musikaliska uttryckssätt.

Gruppmedlemmar

Axel Sondén - gitarr, sång
Emma Engström - piano
Simon Jakobsson - munspel, kör
Arvid Sondén - kontrabas
Thomas Eriksson - banjo, mandolin
Emil Blommé - slagverk

Musik på biblioteket 2018-2019

Axel Sondén och två musiker ur folkpop-konstellationen Flyttfåglarna bjuder på musikaliska äventyr. Det blir historier hämtade direkt från göteborgska trottoarer, småländska skogsdungar västgötska våtmarker. Detta är konserten för dig som vill höra nyskapande visor du inte visste att du behövde höra!

Musiker:
Axel Sondén - sång, gitarr
Emma Engström - piano
Thomas Eriksson - banjo, mandolin