Anna Lundqvist & Jonas André


Musik som rör sig sömlöst mellan europeisk jazz, beat och pop i egna och andras kompositioner.

Det uppstår en speciell magi när sångerskan Anna Lundqvist och pianisten Jonas André spelar tillsammans – ett samspel av nästan telepatisk art. Efter att duon haft ett uppehåll på nästan två decennier har de nu sammanstrålat igen och spelar in sitt debutalbum i vinter, med release planerad till mitten av 2020.

Musiken rör sig sömlöst mellan europeisk jazz, beat och pop där originalkompositioner blandas med låtar av exempelvis Joni Mitchell, Kenny Wheeler, Norma Winstone, Alexander Lövmark, Anders von Hofsten och Jay-Jay Johansson. Melankolisk harmonik och en viss dramatik knyter allt samman till en djupsinnig och ärlig repertoar med texter om livet, passionen och viljan.

De spelade ihop för första gången för 20 år sedan, när de båda studerade på Skurups folkhögskola. Och trots att de kom från olika bakgrunder rent musikaliskt insåg de genast att de hade en särskild musikalisk kemi. Livet och vidare studier kom emellan och duon lades temporärt i malpåse. Viljan att musicera tillsammans försvann dock aldrig riktigt. Och nu återuppstår duon för att utveckla kemin och skapa ny musik tillsammans.