Anna Lundqvist Quintet


Fem briljanta musiker i ett samspel och ett sound, improvisationer och energi!

I göteborgsbaserade Anna Lundqvist Quintet förenas fem briljanta musiker i ett samspel och ett sound, med stark bandkänsla och där alla är lika viktiga. På tredje skivan, Before you I was almost fine (release 2012), serveras melodiska och spännande kompositioner av dem som utgör ett av de mest energisprutande jazzbanden i Sverige.
Under ledning av sångerskan och kompositören Anna Lundqvist, har ALQ tidigare släppt två kritikerrosade album, Borderline fiesta (2009) och City (2010). Musiken har kallats skicklig, hängiven, känslig, dynamisk, begåvad och stilsäker. På tredje albumet tar ALQ ett modernare grepp, där melodierna är viktiga men där mer plats lämnats åt improvisationer och det spontana. Anna har kommit sig själv lite närmare. Tillsammans med de raka och lekfulla texterna av Lovisa Tavér, strävar hon efter kaxighet, det opolerade och äkthet.
2015 fyller ALQ 10 år och det firas med jubileumsskivan TEN, release 13 april.
Redan 2016 kommer nästa album, nytt sound och nya upptäckter. Håll utkik!

ALQ har synts och hörts i press och radio runt hela världen och repertoaren bygger på Anna Lundqvists material. Varje konsert har en egen laddning och en egen ton som framförs av ett energiskt band med en stark känsla för intuition.

Gruppmedlemmar

Anna Lundqvist: sång
Fabian Kallerdahl:piano
Mattias Grönroos: kontrabas
Jon-Erik Björänge: trummor
Björn Almgren: saxofon

Video