Anna Döbling


Charmerande och livsbejakande berättande visor med målande självklara texter på svenska.

Anna om Anna:

Musiken och orden har varit min plattform så länge jag kan minnas.

Med utgångspunkt från teaterscenen, via kabaré och musikal och till och med operett hittade jag så småningom fram till visscenen och låtskrivandet.
1998 började jag sjunga mina egna visor på små scener här och där i min hemtrakt, och jag gjorde en visföreställning i Cornelisrummet på Mosebacke. Samma år och på samma scen medverkade jag också i en Lars Forssell-kabaré.
Och alltsedan dess har jag spelat och sjungit mina visor i teatersalonger och konserthus, på festivaler och event, i restauranger och i kyrkor, på bryggor och terrasser och i trädgårdar och vardagsrum och fiskelägen i nästan alla de nordiska länderna, både solo och i olika finfina konstellationer.

1998 skivdebuterade jag med singeln ”Bara när jag blundar”, med bandet Paradis. 2001 medverkade jag på samlingsalbumet ”Vismosaik” med tre visor, och 2007 släppte jag mitt första soloalbum. Hittills har det blivit fyra soloalbum, det senaste 2016.

Under åren har jag kommit att tycka särskilt mycket om att göra visföreställningar. Det blir något speciellt med att slå ihop visorna med teatern.
Så på sätt och vis är jag väl tillbaka där jag började. Cirkeln är sluten.

Föreställningar:
Visprogram 30-60 minuter med egna och/eller andras visor.
Med Anna Döbling solo eller med kompmusiker.

Med ögon känsliga för allt. En berättelse om Barbro Hörberg.
Med Anna Döbling och Per Rosenius.

Tankar från en väntsal.
En poetisk, absurd och ömsint föreställning med resandet som tema.
Med Anna Döbling, Thomas Lundin, Solja Krapu-Kallio och Per Rosenius

Sagt i pressen:
"Jag såg Anna Döbling på Café Österskans i Halmstad för två år sedan och blev grymt imponerad. Där fanns tyngd, svärta och egensinne i såväl text som musik." /(Hallands Nyheter)

"Anna Döbling gestaltar Barbro Hörberg med samma lågmälda, finstämda uttryck och s.k. intima pratsång som Hörberg själv använde sig av. Det fordras en skådespelare, snarare än en sångare för att Barbro Hörbergs texter skall komma till sin rätt. Anna Döbling behärskar båda yrkena och tillsammans med Per Rosenius skapades en levande, tät bild av denna unika artists korta liv och karriär.
Det är en vältajmad, avskalad och driven föreställning med ett gediget researcharbete bakom.
– Betagande, var ett av de många positiva omdömen som hördes bland publikrösterna." /(bmz.se)

Gruppmedlemmar

Anna Döbling: sång
Anna framträder solo med gitarr eller tillsammans med någon/några kompmusiker.
Wesley Kouvumäki: gitarr, sång
Per Rosenius: piano, sång

Video