Anna Cederquist


Folkmusik, visor, jazz och mycket däremellan, med stor musikalitet och ett känslosamt uttryck.

Anna Cederquist, är musiker; sångerska, blockflöjtist och musikproducent, hennes specialitet är visor, folkmusik och tidig musik.
Hon framför och spelar även in olika sorters akustisk musik: irländsk- svensk- och amerikansk-folkmusik, tidig musik, körmusik, klassisk musik m.m.

Här är några av Annas samarbeten:

* SKROT - workshops och konserter där skolelever tillverkar egna "skrotinstrument". Detta passar bra som ett Skapande skola projekt.
Läs mer på www.mcv.se/skrot

* ACT - Anna Cederquist trio spelar folkmusik och visor med ett personligt och känsligt uttryck.

* IRIS - välljudande, melodiös nyskriven och traditionell jazzmusik med improvisation, variation och spelglädje. Musiken har ibland folkliga influenser men drar sig också åt visa och pop.
Det är stor variation i både musiken och i instrumenteringen och det blir så att säga "mycket för pengarna" då flera i gruppen även är multiinstrumentalister.

* "Till dig!" - En hyllning till visor i nutid och till 60-talsvisan och några av dess textliga och musikaliska förgrundsfigurer; Monica Zetterlund, Beppe Wolgers, Cornelis Vreeswijk och Olle Adolphsson. Få en liten känsla av folkpark och 60-tal, då jazz som sjöngs på svenska var nytt och doftade av visa och folkmusik.

Gruppmedlemmar

Anna Cederquist: sång, blockflöjter m.m.

Medmusiker:
Hans Nilsson: piano, saxofon m.m.
Marcus Lundgren: gitarrer, percussion
Daniel Karlsson: kontrabas

Video