Anders Hagberg


Nordisk melodisk världsjazz!

Anders Hagberg är en unik solist som improvisatör på en mängd olika flöjter och sopransaxofon. Allt från den mäktiga kontrabasflöjten till minsta sälgpipa ger en bildrik klangvärld med vackra melodier och suggestiva rytmer. Nyskapande och kreativt använder han sina instrument på sätt som skapar ljud man inte trodde var möjliga från blåsinstrument.

Det nya soloalbumet TRUST har fått lovord i pressen:

”intensiv, enormt ekvilibristisk... mäktig magnifik tyngd... andlöst vackert... magiskt...” Kulturbloggen , Högsta betyg!

”...en alldeles egen klangvärld...lugn förundran till en expressiv explosiv rikedom." Opulens,5/5

”...en inbjudande innerlighet och närvaro i Anders Hagbergs spel...gränslöst skapande" (Lira)

"...vilken kreativ musiker..." UNT (5/5)

"Anders Hagbergs musik kommer till liv inte minst av just tystnaden som genomfar den, både direkt och som rymd i de akustiska rummen..." DN

Improvisation och gränsöverskridande samarbeten är kännetecknande för Anders, och hans projekt inkluderar ofta musiker från olika genrer och kulturer samt även andra konstformer såsom dans och bild. Med sin konstnärliga plattform Connecting Worlds har han skapat nya möten och föreställningar.

Anders har turnerat över hela världen med grupper som Yggdrasil, Mynta och olika egna band, samt med musiker som Marilyn Mazur, John Tchicai mfl. Hans internationella samarbeten inkluderar artister från Indien, Japan, Brasilien, Västafrika och USA.

Han har skrivit musik till filmer och dansföreställningar och gjort många album i eget namn som fått grammis-nomineringar och priser. Arbetar även som universitetslektor i improvisation på Högskolan för Scen & Musik i Göteborg.

”..Fascinerande klanger...lysande musiker...” LIRA.

”Sällsam musik... Hagbergs musikaliska sökande har lyckats igen!” D.D

"Magical Melange" (Times of India)

“...sensuellt, mångfacetterat och mycket vackert…” Bohuslänningen

"...förundran, skörhet och explosivitet…” GP

“Hagberg spelar ständigt uppfinningsrikt och med en stark sånglig kvalitet.” GP

”Celestial inspiring music freed from the annoyance of labels.” all about jazz


”Human communication, crossing musical borders... astoundingly expressive”.– JazzLife, Tokyo

Gruppmedlemmar

Anders Hagberg - flöjter, sopransaxofon, loops, fx, röst, mungiga, percussion

Aktuella projekt:

SOLO/DUO
Kontrabasflöjten och dess fascinerande ljud är en central färg I denna konsert som framförts på invigningar, konstutställningar, dansföreställningar, konserteer och grotto!
Lisbeth Diers– percussion, röst. / Åke Linton - sound. / Anna Wennerbeck -dans

HAGBERG & LANDGREN. NYTT ALBUM "DÄR DU GÅR" (2018.: Johannes Landgren – kyrkorgel. Improvisationer med utgångspunkt I gregoriansk sang, koraler och visor.

Video