Anders Hagberg Quartet


Melodiskt, tätt och dynamiskt! Improvisation och gränsöverskridande!

Anders Hagbergs nya nordiska grupp är aktuell med sin första CD Stories of Now som fått lysande recensioner.

Nordisk jazz med starka melodier och tätt samspel. Med teman och inspiration från världsmusik skapas en dynamisk och mångfacetterad musik.

Gruppen har ett unikt sound; flöjter, sopransax och röst färgar melodier med avklarnad skönhet, flöjt-beatboxing i lekfull dialog med slagverk, varma bas-grooves och kristallklara harmonier från flygeln.

Musikerna är alla kreativa improvisatörer och kompositörer med sin bakgrund i jazz och med öron öppna mot världen. På repertoaren finns originalmusik såväl som teman från nordisk rotmusik, indiska rytmer och japanskt inspirerade klanger. I en rik improviserad väv skapas ett personligt och expressivt tonspråk.

Pressröster:

"..Kvalitet rakt igenom…Hagbergs kompositioner har en inre dynamik som griper tag och engagerar...Världen blir paradoxalt både större och mindre när man lyssnar på Stories of Now." OJ

"… alldeles utsökt världsjazz, både rytmiskt rik och melodiös.... När gruppen far ut i febriga improvisationer och lockar fram musikens känsligaste nerver är det rysligt bra."
LIRA GILLAR

Om musikerna:
ANDERS HAGBERG har turnerat över hela världen med grupper som Mynta och Yggdrasil samt sina egna projekt Earthsongs och Winduo. Han har skrivit musik till flera filmer och dansföreställningar och är även lärare i improvisation på Högskolan för Scen & Musik vid Göteborgs Universitet.
GÖRAN KROON spelar bl.a. i Bohuslän Big Band och har framträtt med många internationella solister.
JOHANNES LUNDBERG, basist och ljudtekniker, har bl.a. spelat med Billy Cobham och är producent för Sveriges Radios live-jazz.
JOONA TOIVANEN från Finland har sin egen trio som bl.a. har spelat in en CD för Blue Note.

Gruppmedlemmar

Anders Hagberg: flöjter, saxofon
Johannes Lundberg: kontrabas, sång
Göran Kroon: trummor, slagverk
Joona Toivanen: piano

Video