232 Strängar


Kvistarna bryts i mossan där två unga, starka kvinnor tar sig fram i en skog av snåriga slängpolskor, barska schottisar, dova polskor och med kohornet som ekar runt stammarna.

232 Strängar kom till av en längtan att i det lilla formatet testa nya idéer, få frihet att spela och utforska de möjligheter som finns med två instrument – piano och fiol – och deras klanger och färger. Stämningen i den nordiska folkmusiken är drivkraften, liksom dansen och med hjälp av dessa vill vi berätta våra historier, hitta det nya i det gamla och det gamla i det nya och bjuda in till en spännande atmosfär att vara i.
Antalet strängar är under lyckliga omständigheter 232 stycken – fiolens fyra och flygelns 228 strängar, och därav namnet. Läs mer: 232strangar.com

Musiken finns på Spotify och 232 Strängars debutalbum Spunnet var nominerad i kategorin Årets Folk på Manifestgalan 2017. De har bland annat uppträtt på Folk & Världsmusikgalan, Stallet, Stockholm, Helsingborgs arena & scen och på Euroradio Folk Festival i Tjeckien i samarbete med Sveriges Radio P2 och EBU.
232 Strängar spelar även barn- & ungdomskonserter, anpassade för ålder 6-19 år.

Gruppmedlemmar

Frida Höfling: fioler, kohorn
Emma Engström: piano, dragspel

Video